|
|
Stres bahçesi
Bakırköy Belediyesi emeklilere uğraşı yaratmak için Ayamama'da çiçek-sebze bahçesi oluşturdu
BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ
Bakırköy Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı, bir ilki gerçekleştirerek emekliler için özel "stres bahçeleri" yarattı. Ayama Vadisi'ndeki sebze ekim ve yetiştirme yerleri 20'şer metrekarelik alanlardan oluşuyor.
PATLICAN, BİBER, SALATA
Emekliler, özel olarak hazırlanan bu alanlarda; patlıcan, biber ve salatalık gibi çeşitli sebzeler yetiştirerek kafalarını dinleme ve stres atma fırsatı buluyor.
İLGİ BEKLENENDEN FAZLA
Hayata geçirdikleri uygulamanın büyük ilgi gördüğünü söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı, "Amacımız onlara yeni uğraşılar yaratmak. Önümüzdeki günlerde stres bahçelerinin sayısını arttıracağız" diyor.
GÖRSEL ZENGİNLİK
Yaşlılara hobi yaratmanın kendilerini de hayli mutlu ettiğini söyleyen Başkan Bahadırlı, "Böylece ilçemizde yeşil alanların miktarı da artıyor. Aynı zamanda etraf görsel açıdan zenginleşmiş oluyor. Bundan sonra da yeni bahçeler yaratacağız" diye konuşuyor.
|
Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|