kapat

21.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
2001 Sezer'in yılı
Çin astrolojisi 2001'i politik çalkantıların yılı ilan ederek şöyle tanımlıyor: Yeni ve alışık olunmayan fikirlerin İktidara geleceği yıl

Doğum yılını esas alan Çin astrolojisi, liderlerin kişilik özelliklerine ilişkin ilginç ipuçları ortaya koyuyor. Çin astrolojisine göre, 2001, "yılan burcunda" doğanların yılı. Doğum tarihi 13 Eylül 1941 olan Cumhurbaşkanı Sezer, bir "metal yılanı." Yılan yılı, Çin astrolojisinde büyük değişimlerin, politik çalkantıların, doğa olaylarınının ve tarihi buluşmaların yılı olarak tanımlanıyor. İşte, "2001 Çin Falınız" adlı kitaba göre liderlerin özellikleri şöyle:

Ahmet Necdet Sezer
Tavsiyeler değil kendi yargısı önde

1941'in Eylülü'nde doğan Cumhurbaşkanı Sezer, "metal yılanı." Çin zodyağının "akıl burcu" olarak beliren yılan, ender hata yapan kişiliğe sahip. Acele karar vermeye zorlanmaktan nefret ediyor. Tavsiye dinlemektense kendi yargısına güvenmek de bu burcun en belirgin özelliği. Burcun ünlüleri: Arafat, Ehud Barak, Tony Blair, Mahatma Gandi, John Kennedy.

Bülent Ecevit
Evine tapınak gibi bağlı

1925 Mayısı'nda doğan Ecevit, "Ağaç Öküzü" burcunda bulunuyor. Denge ve kararlılık burcu olarak tanımlanan öküz, sükunet ile öfkeyi bir arada barındırıyor. Çalışkan ve vicdanlı olan bu burcun, ödün vermez bir yapısı da var. Dostlarına fazla güveniyor. Evine "tapınak gibi" bağlı olan öküz burcu, bir işyerine veya eve yerleşince orada yıllarca mutlu yaşamayı istiyor. Sessiz yapısının altında iradeli ve hırslı bir mizaç yatıyor. Burcun ünlüleri: Madeleine Albright, Napolyon, Hitler, Saddam Hüseyin .

Mesut Yılmaz
Kendinden emin ve azimli

Kasım 1947 doğumlu olan Mesut Yılmaz, "ateş domuzu" burcunda temsil ediliyor. Enerjik ve macera meraklısı olan ateş domuzu, yaptığı her şeye kendinden emin ve azimli bir tavırla başlıyor. Ateş domuzunun zayıf tarafı, anlık heyecan ve inançlara kendisini kaptırabilmesi. Yenilgileri oldukça kolaylıkla atlatabilen ateş domuzu, yapabileceği bir iş olduğunda ya da başarmayı istediğinde inatçı ve kararlı olabiliyor. 2001 yılı, ateş domuzu için "dikkatli olunması gereken bir yıl" olarak tanımlanıyor. Burcun ünlüleri: Hillary Clinton, Dalai Lama, Henry Ford, Ronald Reagen ve Salman Rüştü.

Devlet Bahçeli
Hiçbir şeyi şansa bırakmıyor

1948 doğumlu MHP lideri Devlet Bahçeli'nin burcu, Çin zodyağının en akıllı elemanlarından birisi olan "toprak faresi." Gereksiz risklere girmeyen toprak faresi, yavaş ilerlemeyi ve hiçbir şeyi şansa bırakmamayı tercih ediyor. Macerasever değil ve hakkında çok az şey bildiği bir şeye hızla dalmaktansa bildik alanlarda kalmayı tercih ediyor. Toprak faresi, "kriz zamanlarının kişisi" olarak tanımlanıyor. Burcun ünlüleri: Jimmy Carter, Al Gore, Vaclav Havel ve Prens Charles.

Tansu Çiller
İstedikleri gerçek dışı olabiliyor

Bir "ağaç horozu" olan Tansu Çiller, tartışmayı çok seven ve her tür tartışmaya girmekten zevk alan bir kişiliğe sahip. Görüşlerinde dobra olan bu burç, aklından geçeni söylemekten hiç çekinmiyor. Çin astrolojsinde ağaç horozunun olumsuz tarafı, "zerafetten yoksunluk" olarak tanımlanıyor. Genellikle çok hırslı. Ancak, başarmayı umduğu bazı şeyler gerçek dışı olabiliyor. Burcun ünlüsü: Benjamin Franklin.

Recai Kutan
Desteklenmekten hoşlanıyor

1930 doğumlu olan Kutan, "metal atı." Sosyal etkinliklere katılmaktan hoşlanıyor. Dürüst kişiliği var. Özgürlüğüne düşkün olmakla beraber, başkalarının yüreklendirmesinden de hoşlanıyor. Ünlüleri: Mandela, Lenin, Yeltsin.

Fatma Sibel YÜKSEK


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır