kapat

21.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Ebediyete uçtular
Kayseri'de düşen askeri nakliye uçağında şehit olan 2 askeri pilotla,1 üstçavuş gözyaşları arasında uğurlandı

Kayseri'de önceki gün eğitim uçusu sırasında düşen askeri nakliye uçağında şehit olan Pilot Üsteğmen Okan Divrik Manisa'da, Pilot Teğmen Murat Orbay Konya'da, Astsubay Hüseyin Tüfekçi de Karabük'te toprağa verildi.

Şehit Hava Pilot Üsteğmen Divrik'in Türk bayrağına sarılı naaşı Hatuniye Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından kortej eşliğinde bir süre eller üzerinde taşındı. Daha sonra top arabasına konan Divrik'in naaşı Askeri Şehitlik'te toprağa verildi. Şehit pilotun cenaze töreninde annesi Nevin Divrik, babası Hüseyin Divrik ve eşi Pınar Divrik tabuta sarılarak ağladılar. Törene Vali Muzaffer Ecemiş, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Taner Uzunay, NATO Güneydoğu Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Orgeneral Tamer Akbaş, Ege Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Batmaz Dandil, Belediye Başkanı Adil Aygül ve vatandaşlar katıldı. Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu ve Kuvvet Komutanları da törene çelenk gönderdiler.

Hüzünlü tören
Şehit Pilot Teğmen Murat Orbay için Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda bir tören düzenlendi. Törene şehit teğmenin yakınları, Konya Valisi Ahmet Kayhan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Fuat Büyükcivelek ile askeri ve yerel yetkililer katıldı. Kalabalık bir araç konvoyu ile Doğanhisar ilçesi'ne bağlı Karaağa beldesine getirilen Orbay'ın cenazesi Merkez Camii'nde kılınan namazdan sonra Belde Mezarlığı'na defnedildi. Şehit pilot Teknisyen Astsubay Üstçavuş Hüseyin Tüfekçi ise Karabük merkez ilçeye bağlı Bürnük köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır