kapat

21.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
KISA KISA KISA

Buda'nın huzura çağırdığı 12 kahraman
Çin mitolojisine göre, bir Çin yeni yılında Buda, krallığındaki bütün hayvanları huzuruna çağırdı. Sadece hayvanların bildiği bir nedenle, sadece 12'si geldi. İlk gelen Fare'ydi, ardından Öküz, Kaplan, Tavşan, Ejderha, Yılan, At, Keçi, Maymun, Horoz, Köpek ve son olarak da Domuz geldi. Buda, bir teşekkür olarak, hayvanların her birinin adını bir yıla vermeye karar verdi ve o yılda doğanlar, o hayvanın kişilik özelliklerini miras aldı.

'İsrail DU kullandı' iddiası
İsrail askerlerinin, Filistinliler'e karşı 4 aydır süren çatışmalarda DU (sulandırılmış uranyum) mermileri kullandığı iddia ediliyor. Filistin Çevre Bakanlığı'nın hazırladığı raporda çeşitli ülkelerde tedavi altına alınan yaklaşık 1.500 Filistinli'de DU'nun neden olduğu hastalıklara rastlandığı öne sürülüyor.

Kanser var
DU mermilerinin hava ve suya karışarak ciddi tehlike yarattığı belirtilen raporda kanser vakalarına da rastlandığı ifade ediliyor. Ancak 6 sayfalık raporda hangi tür mühimmatlarda DU kullanıldığı belirtilmiyor. İsrail askeri kaynakları DU kullandıkları yönündeki bu iddiaları reddetti.

Avrupa'nın kulesi Trump'tan
Ünlü emlak milyarderi Donald Trump, Avrupa'nın en yüksek binasını Almanya'nın Frankfurt kentinde inşa etmeye hazırlanıyor. "Trump kulesi" adı verilen bina, şehrin seks ticaretinin yoğun olduğu "kırmızı fener bölgesi"nde yapılacak.

Rekor kıracak
Trump Kulesi 365 metrelik yüksekliğiyle, Avrupa'nın en yüksek binası unvanını elinde bulunduran 106 katlı Commerzbank binasını gölgede bırakacak. Trump'un ilk önce binayı Berlin'e kurmayı düşündüğü, ancak şehir yasalarının 120 metreden yüksek binalara izin vermemesi üzerine, bir mektupla Frankfurt Belediye Başkanı Petra Roth'a teklif götürdüğü bildirildi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır