kapat

21.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Prens karısıyla yatıyor
Edward'ın eşcinsel olduğu yönünde dedikodular artınca, Kraliyet Ailesi ilk kez 'özel yaşamları'yla ilgili bir basın bildirisi yayınladı

Kraliçe Elizabeth'in küçük oğlu Prens Edward'ın eşcinsel olduğu yolunda basında çıkan dedikodulara son vermek amacıyla Buckingham Sarayı resmi bir bildiri yayınladı. Saray, 200 yıllık geleneği bozarak ilk kez İngiliz Kraliyet Ailesi'nin özel hayatı ile ilgili açıklama yaptı:

"Kont ve kontes Sandringham Sarayı'nda kaldıkları sırada ayrı yatak odası talep ettikleri yolunda çıkan haberler tamamen asılsızdır. Bu dedikodular çifti üzüyor."

Ayrılma noktasındalar
Prens Edward ve eşi Sophie 1999 yılındaki evlendikten sonraki hayatları İngiliz ve İtalyan paparazzileri tarafından yakından takip edildi. Prens hakkında askerlik hizmeti sırasında eşcinsel olduğu yolunda çıkan dedikodular basına yansıdı.

Ünlü çifte yakın çevreler, dedikoduların evlendikten sonra kont unvanı alan 36 yaşındaki Edward ile 35 yaşındaki Sophie'yi ayrılma noktasına getirdiğini belirttiler. Çiftin güç durumda kaldığını gören Kraliçe Elizabeth, Buckingham tarihinde bir ilki gerçekleştirerek. İngiliz Kraliyet Ailesi'nin özel yaşamı hakkında resmi basın bildirisi yayınlamak zorunda kaldı.

Kıyamet nasıl koptu?
Tabloid gazetelerin çifti yakın takibe alması Kraliçe'yi öfkelendirdi. Edward'ın korumalarının sayısı artırıldı. Basında, Prens'in eşcinsellerin bulunduğu lokallerde görüldüğü yer aldı. İtalyan gazeteleri de çiftin Norfolk ve Sandringham saraylarında geçirdikleri balayı ve tatillerinde bile ayrı yatak odalarında kaldıklarını yazdı. Bardağı taşıran son damla ise haberlerin İngiliz basınına yansıması oldu.

Jan DEVLETOĞLU


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır