kapat

21.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Beyaz Saray'da son tango
Bill Clinton dün sabah eşi Hillary'ye "Gitme zamanı yaklaştı. Beyaz Saray'da son kez dansa var mısın?" diye sordu. Çift, ajanların önünde mırıldandıkları şarkı eşliğinde dans ettiler. Etraftaki herkes ağlıyordu

Dünyanın "zirvesinde" geçen 8 yıl... Ve bir günde sıradan bir Amerikan vatandaşlığına geçiş... Dün sabah Bill Clinton için sivil yaşamın başlangıcıydı. Başkan ve eşi Hillary, saat 06.30'da uyandı. Birkaç saat sonra artık "Başkan Clinton", "vatandaş Clinton", First Leydi Hillary ise yalnızca "senatör" olacaktı. Clintonlar, Beyaz Saray'ın her metrekaresini "son kez" gezmeye başladı.

"Çok iyiydik"
Yanlarında Beyaz Saray Genel Sekreteri John Podesta vardı. Son durak Oval Ofis'ti. Podesta gözyaşlarına boğulmuştu. Titrek bir sesle "Burada çok iyi işler başardık. Gerçekten iyiydik Başkan'ım..." derken Clinton'ın da gözleri doldu. Bush çiftinin gelmesine az kalmıştı. Clintonlar, Bushlar'a Beyaz Saray'ın anahtarını vermek için holde bekliyorlardı.

Dayanamadı
Etrafta Gizli Servis ajanları ve Beyaz Saray çalışanları vardı. 4 saattir ağlamamak için kendini tutan "Başkan Clinton" etrafındakilere aldırmadan eşi Hillary'ye döndü. "Birazdan gideceğiz. Beyaz Saray'da son kez dansa var mısın?" dedi... Hafifçe mırıldadığı bir melodi eşliğinde Hillary ile dans etti. Dansın ardından Bush çifti geldi. Clintonlar bir daha dönmemek üzere Beyaz Saray'dan çıktılar.

Kablocuları bekleyecek!
Clintonlar'ın eşya toplaması sırasında Beyaz Saray'ın basın toplantısı odasında kahkahalar yükseliyordu. Konuşmacı Beyaz Saray sözcüsü Jake Siewert'tı. Gazetecilere Beyaz Saray çalışanlarının Clinton için hazırladıkları hayali 1 haftalık programını okudu... İşte o program...
PAZAR: Yeni bir e-mail adresi "waspotus@aol.com (eskibaskan@aol.com)" açacak.
PAZARTESİ: Clinton 09.00-16.00 saatleri arasında kablo TV görevlilerinin yeni evine gelmesini bekleyecek. SALI: Yine kablocuların gelmesini beklenecek.
DİĞER GÜNLER: Hollywood prodüktörlerine senaryolar önerecek. Bu projelerden biri şöyle:Litvanyalı teröristler, Başkan'ın uçağını kaçırır. Başkan, Litvanya'nın 3.2 milyar dolarlık borcunu bağışlama sözüyle rehine durumunu sona erdirir.

"Hırsız ve katil Bush"
George W. Bush'un yemin ettiği dakikalarda Kongre Binası'nın karşısındaki sokaklarda protesto gösterileri vardı. Hava sıcaklığı 0 olmasına rağmen Bush'u protesto için toplanan 15 bin kadar gösterici, "Hırsız Bush" sloganları attı. Bush'un seçimi Al Gore'dan çaldığını savunan göstericilerle Washington polisi arasında zaman zaman çatışmalar yaşandı. Çok sayıda gösterici, polis tarafından gözaltına alındı. Grup "İdam makinesi", "Katil Bush" diye de slogan attı.

Giderken de herkesi güldürdü
"Eski" Başkan Bill Clinton, görevini Bush'a teslim ettikten sonra bir veda konuşması yaptı. New York'taki yeni evine uçmadan önce Andrews Havaüssü'nde yaptığı kısa konuşmada herkes ondan duygu yüklü sözler bekliyordu. 54 yaşındaki Clinton mikrofona yaklaşırken dinleyiciler arasındaki eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright çoktan ağlamaya başlamıştı bile. Söze başlayan Clinton, yine herkesi şaşırttı. Ve tüm salonu gülmekten kırıp geçirdiği bir konuşma yaptı.

Espirili sözlerle yeni hayatına başlayacağını anlattı. "8 yıl sonra belki de ilk kez sürücü koltuğuna oturacağım" sözleri salonda gülüşmelere neden oldu. Birkaç ay dinlenmek istediğini söyleyen Clinton, "Lütfen gitme' yazılı pankartları indirin. Ben, Beyaz Saray'dan ayrıldım. Hâlâ buradayım" dedi. Clinton'ın "Bando getirmenize sevindim. Çünkü artık bir odaya girdiğimde bana bando eşlik etmeyecek" sözleri yardımcılarını güldürdü. Kızı Chelsea ve eşi Hillary ile gurur duyduğunu tekrarlayan eski Başkan, "Sizin bir senatörünüz var. Oy kaybetmemek için Hillary hemen işe koyulacak" sözleriyle herkesi kahkahalara boğdu. Clintonlar Special Air Mission adlı Başkanlık özel uçağıyla New York'a uçtu.

SAVAŞ SÜZAL


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır