kapat

21.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Bir yeminin anatomisi
"Oyum Gore'a"

George W. Bush ve eşi Laura güne Beyaz Saray'a bağlı Blair House'da 06.30'da kalkarak başladı. Episcopalian mezhebine bağlı olan Bush ailesi birlikte ettikleri kahvaltının ardından başkanların kilisesi olarak bilinen St. John's Church'e gitti. Ayini, memleketi Teksas'dan gelen Metodist rahip yönetti. Yarım saatlik ayinden sonra konuklar rahibe baktı. Şaşıran rahip "Her şeyi okudum. Daha ne söyleyeyim" dedi. Ayine katılanlar koltuklarından kalkarken, rahip ellerini açarak "Ne diyeyim? Oyumu Al Gore'a vermiştim' dedi.

Sürpriz konuk
Bush çifti 4 yıl boyunca oturacakları Beyaz Saray'a gelip selefi Bill Clinton ve eşi Hillary ile buluştu. Gayet samimi geçen buluşmada karşılıklı kahveler içildi. İki başkanı biraraya getiren buluşmanın bir de sürpriz konuğu vardı. Seçimlerde George W.Bush'un rakibi olan Başkan Yardımcısı Al Gore... Gore bir sürpriz yaparak bu kahve sohbetine eşi Tipper Gore'la katıldı. Kongre önünde hazırlıklar çoktan başlamıştı. Bando müziği ayarlıyordu. Tören sırasında geleneksel olarak 5 marş çalınacaktı. 11.00 gibi hazırlıklar tamamlanmıştı.

Clinton'ın jesti
Kahve sohbetinden sonra Clinton'la Bush limuzinle Bush'un yemin edeceği Kongre'ye gittiler. Limuzin gezisine eski başkan George Bush'un da katılması bekleniyordu. Ancak baba Bush son dakikada gelmeyeceğini açıklamıştı. Clinton törenin yapılacağı bölgede yerini aldı. Kongre binasının önüne kurşun geçirmez camlar yerleştirilmişti. Yemin burada yapıldı. Bush'u ilk kutlayan kişi Clinton oldu. Töreni izleyen binlerce insanı duygulandıran bu sahneyi Bush'un kızları Barbara ve Jenna da dikkatlice takip etti.

Sevinç busesi
Tören bitmiş, George W. Bush artık ülkenin 43'üncü başkanı olmuştu. Amerikan ulusal marşı da çalışmış, dualar edilmişti. Sonra kutlama başladı. Bush'un ilk sarıldığı kişi yine babası, eski başkan George Bush oldu. Baba Bush, uzun süre oğlunun başını okşadı. Ardından Bush önce eşi Laura'yı öptü, sonra kızlarına sarıldı. Törenin ardından Bush, Beyaz Saray'a geçti. Orada kabinesindekilerin isminin yazıldığı belgeleri imzaladı. İlk icraatının ardından George ve Laura Bush gece yapılan balolara katılmak için hazırlıklara başladılar.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır