kapat

20.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Askeri uçak düştü
Önceki gün Eskişehir'de meydana gelen kazadan sonra dün de Kayseri'de askeri nakliye uçağı düştü. Uçağı yerleşim yeri dışına yönelten 3 pilot şehit

Türkiye, F-4 uçağında şehit olan iki pilotun acısı dinmeden, Kayseri'den gelen yeni bir haberle sarsıldı. Kayseri Erkilet Üssünden havalanan bir CASA Cn-235 Hafif Ulaştırma uçağı dün saat 11.30 civarında eğitim uçuşu sırasında düştü. Bünyan İlçesi'ne bağlı Sarımsaklı Köyü yakınlarında meydana gelen kazada arızalanan uçağın rotasını canları pahasına yerleşim yerinin dışına çeviren pilotlar Üsteğmen Okan Divrik, Teğmen Murat Orbay ve Teknisyen Başçavuş Hüseyin Tüfekçi şehit oldular. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, eğitim uçuşu sırasında meydana gelen kazanının nedeninin henüz belirlenemediği bildirildi.

YERE ÇAKILDI
Kayseri Valisi Nihat Canpolat, uçağın yerleşim merkezine düşmemek için baraja yöneldiğini söyledi. Canpolat, "Görgü tanıkları uçağın Sarımsaklı Köyü çevresinde motor sesinin değiştiğini ve daha sonra yönünü baraja çevirdiğini söylediler. Uçak, yerleşim merkezine düşmemek için baraja yönelmiş" dedi. Kazanın görgü tanıklarından Çimsa Fabrikası Üretim Şefi Erol Kirde de uçağın 2 kez alçaktan uçuş yaptıktan sonra, barajın arkasında bulunan su toplama havzası kenarına burgu yaparak diklemesine çakıldığını ifade etti. Hava Kuvvetleri Komutanlığı, iki gün üzüntü yaşıyor. Kazalar nedeniyle uçuşların durdurulmasının sözkonusu olmadığı belirtildi ve "Her üs kendi önlemini alacaktır" denildi.

51 tane CN-235 kaldıTÜRK Silahlı Kuvvetleri envanterinde 52 adet CN-235 hafif nakliye uçağı vardı. Düşen uçakla bu sayı 51'e indi. Bu uçakların 2'si yurtdışından hazır olarak gelirken, 50 adedi ise Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI) tarafından üretilmişti. Nakliye amaçlı kullanılan uçaklar, Temmuz 2000'den itibaren Kayseri Erkilet'e taşındılar. VİP maksatlı olanlar ise Ankara Etimesgut Havaalanı'nda kaldı. Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu'da yurtdışı gezilerinde bu uçaklardan kullanıyor.

CASA CN-235'in teknik özellikleri
Kanat açıklığı: 25.81 m
Uzunluk: 21.40 m
Kabin genişliği: 2.70 m
Kabin yüksekliği: 1.90 m
Kabin uzunluğu: 9.65 m
Azami kalkış ağırlığı: 16.500 kg.
Azami taşıyabileceği ağırlık: 6.000 kg.
Azami seyir hızı: 452 km/saat
Kalkış mesafesi: 860 m
İniş mesafesi: 645 m


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır