kapat

17.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dumankaya
'Polisiye işlerle uğraşmayın'
TÜSİAD Başkanı Yücaoğlu, Türkiye'nin gündemindeki tartışmaları suni olarak niteledi ve "Sırf polisiye işlerle uğraşmak bu memleket için hayırlı değil" dedi

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Yücaoğlu, Türkiye'nin suni gündemlerle vakit kaybetmemesi gerektiğini belirterek reformların sürmesinin şart olduğunu söyledi. Yücaoğlu, TÜSİAD tarafından hazırlatılan "Kadın-Erkek Eşitliğine Doğru Yürüyüş: Eğitim, Çalışma Yaşamı ve Siyaset" başlıklı raporun kamuoyuna açıklandığı seminer sırasında, gazetecilerin Türkiye'nin gündeminde yeralan tartışmalara ve operasyonlara ilişkin sorularını yanıtladı.

GERÇEK GÜNDEM
Yapılan tartışmaların büyük kısmını lüzumsuz gördüğünü belirten Yücaoğlu, temiz topluma erişmek için, yapılan operasyonların hepsinin üzerine gidilmesi gerektiğini, herkesin yolsuzluk ve dolandırıcılığın her türlüsünün neticelenmesini istediğini söyledi. Erkut Yücaoğlu, şunları kaydetti: "Ama, maalesef bizim medyamızda başlayan, çeşitli çevrelerin de katıldığı bir tartışma ortamında şu gözüküyor; biz enerjimizin neredeyse yüzde yüzünü buna ayırmış durumdayız. Halbuki Türkiye'nin çok iş yapması lazım. Yöneticilerin, siyasilerin tamamen Türkiye'nin önüne açtığı iki boyutlu, birisi Avrupa istikametinde, birisi ekonomik program istikametinde süratle ilerlemesi gerekiyor. Toplumun beklentisi, liderlerden, hatta medyadan Türkiye'nin doğru gündemine oturması ve reform sürecini süratle yürütmesi."

Sırf polisiye işlerle uğraşmanın, bütün günü bu konuları konuşarak geçirmenin, iş yapmamanın bu memleket için hayırlı olmayacağını vurgulayan Yücaoğlu, "Türkiye'de neler yapılması lazım, hakiki gündem nedir bununla uğraşan yok" diye konuştu. Erkut Yücaoğlu, şöyle dedi: "Türkiye'nin ne yapması gerekiyor, buna ilişkin kimse oturup da ne bir şey yazıyor ne bu konuyla ilgili tartışma, bilgilendirme yapılıyor. Onun için üzülüyorum. Çünkü Türkiye demek sadece sansasyonel ülke demek değil. Türkiye'de bir çok insan hakikaten çalışmak, yatırım yapmak, iş yapmak, Türkiye'nin rekabet gücünü artırmak istiyor."

Yücaoğlu, bugün liderlerin Avrupa Birliği için ulusal programı tartışmak üzere toplanacaklarını hatırlatarak, bu konunun diğer konuşulan konulardan çok daha önemli olduğunu, çünkü Türkiye'nin geleceğini ilgilendirdiğini vurguladı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır