kapat

16.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
60 trilyonluk hayali ihracat
Polis "Safari-1" adını verdiği operasyonla Cankurtaran Şirketler Topluluğu'nun adının karıştığı hayali ihracat olayını incelemeye aldı.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan işadamı Emin Cankurtaran'ın damadı İlhan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 1'i kadın 26 kişinin sorgusu sürüyor. Bir üst düzey emniyet yetkilisi, Cankurtaran Şirketler Topluluğu'nun 1996 yılından bu yana iki paravan şirket aracılığıyla 60 trilyon liralık hayali ihracat yaptığının belirlendiğini söyledi.

NASIL ORTAYA ÇIKTI?
Geçtiğimiz günlerde İlhan Duruk, Ekrem Altunay, Emine Karadayı ve Suat Müfit Arıkan adlı 4 kişi, bir şebeke tarafından kaçırıldı. Adil Afacan adlı şebeke reisi kaçırdıkları kişilere zorla 80 milyarlık çek imzalattı. Kaçırılan kişilerin şikayetçi olması üzerine gözaltına alınan Adil Afacan, yapılan sorgulamasında, Cankurtaran Şirketler Topluluğu'nun paravan şirketlerinde görev yaptığını açıkladı. Bunun üzerine polis Safari-1 adı verdiği operasyonu başlattı.

Salih AYDIN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır