kapat

15.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Rahşan'sız boğazından geçmiyor
Başbakan Bülent Ecevit, her öğlen mutlaka eşiyle buluşuyor ve yemeği birlikte yiyor

Yoğun bir çalışma temposu içinde olan Başbakan Ecevit'in bu tempo içerisinde aksatmadığı bir alışkanlığı var. O da eşi Rahşan Ecevit ile öğle saatlerinde buluşarak Başbakanlık Resmi Konutu'nda öğle yemeği yemesi.

Ecevit, hergün saat 13.00'de eşiyle biraraya gelerek öğle yemeğini yiyor. 40 dakikalık yemek süresince Ecevit, randevu ve kabullerini de bu saatlerin dışına alıyor. Ecevit çiftini, Rahşan Hanım'ın kızkardeşi Asude Aral da yalnız bırakmıyor, sık sık o da başbakanlık resmi konutuna gelerek, çifte eşlik ediyor.

Başbakan Ecevit'in öğle yemeği menüsünde mutlaka sıcak bir çorba oluyor. Ecevit genellikle domates çorbasını tercih ediyor.Başbakan, ayrıca kuşbaşı etli pilav, köfte de seviyor. Ecevit'in masasında yoğurt eksik olmazken, yemek sonrası demli çay da içiyor. Başbakan, masasında bir sebze yemeği olmasına da önem veriyor.

HESABI CEPTEN ÖDÜYOR
Başbakan Ecevit, konaklaması için ayrılan, ancak kullanmadığı Başbakanlık Konutu'ndaki yemek siparişlerinin parasını da kendi cebinden ödüyor. Daha önce evinde ya da Başbakanlık'ta yemeklerini yiyen Ecevit, Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ın önerisi ile kullandığı Resmi Konut'ta kendileri için hazırlanan yemeğin masraflarını kendisi ödüyor.

Erhan SEVEN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır