kapat

15.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bahçeli'den MHP'li vekillere dört uyarı
Yolsuzluk iddialarının içine çekebilirler, dikkatli olun Askerle polemiğe girmeyin FP'li senaryolara karşı, erken seçime hazırlıklı olun Kavga etmeyin, halk kavga istemiyor

MHP lideri ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, partisinin yönetici ve milletvekillerinin katıldığı Kızılcahamam kampının son gününde, son siyasi gelişmeleri değerlendirdi ve önemli uyarılarda bulundu.

Kızılcahamam Patalya Otel'deki üç günlük kampın son gününde, basına kapalı bir toplantıda konuşan Bahçeli, MHP'nin tek başına iktidar yolunda taktikler verdi. 57'nci Hükümet'in yolsuzlukların üzerine gitmekte kararlı olduğunu, mücadelenin "ucu kime giderse gitsin, süreceğini" anlatan Bahçeli, "Beyaz Enerji Operasyonu" ile gündeme gelen asker-siyasetçi polemiğine ise "kesinlikle karışılmaması" talimatı verdi. Bahçeli, şöyle dedi: "Yolsuzluk defteri açılmıştır. Mücadelemiz, bu defter kapanıncaya kadar sürecektir. Ancak, MHP'yi yolsuzluk iddialarının içine çekebilirler. Bunlara karşı dikkatli olun."

Meclis'te yoğun bir çalışma dönemine girileceğini de söyleyen Bahçeli, milletvekillerinden Meclis'e devamlılık konusuna titizlikle uyulmasını ve kendi konularına hakim olmalarını istedi. Bahçeli, bu konuda şunları söyledi:

"Milletvekilleri ile bakanlar arasında da gerekli dayanışma ve yardımlaşma ortamı sağlanmalı. Milletvekili, bakan ve bürokratlar arasında koordinasyon sağlanmalıdır. Milletvekilleri bakanlara saygılı ve yardımcı olmalı, bakanların işlerini zorlaştırmamalıdır. Meclis Genel Kurulu'nda özellikle muhalefet partilerinin tahriklerine kapılmamalı, soğukkanlı davranmalısınız. Millet, artık politikacılar arasında kavga istemiyor."

Hükümetin ekonomik istikrar programını sonuçlandırıncaya kadar seçimi gündeme almayacağını da kaydeden Bahçeli, ancak Fazilet Partisi'nin kapatma davasının sonuçlanmasıyla ara seçimin gündeme gelebileceğini hatırlattı. Bahçeli bu konudaki görüşlerini şöyle anlattı: "FP kapatılabilir, böyle bir durumda ara seçim veya erken genel seçim gündeme gelebilir. Bu nedenle MHP, yarın seçim olacakmış gibi hazırlıklı olmalıdır. Seçim bölgelerinizde vatandaşın arasına girip doğruları anlatın, vatandaş tepki gösterse de bizler halkın arasında olacağız. MHP'nin haklılığını anlatın, MHP'nin kendisini savunamayacağı hiçbir konu yoktur."

YENİLİKÇİLER'İ DE UYARDI
Bahçeli konuşmasında, siyasetteki gelişmeleri değerlendirirken, FP'nin kapatılması davası ile yenilikçilerin "yeni oluşum" tartışmalarına da değindi. "Parti kapatmalarla bir yere varmanın mümkün olmadığını" söyleyen Bahçeli, şöyle dedi: "Türk siyasi hayatında da parti kapatmalarla, partiden ayrılanların yeni parti kurmasıyla bir yere varılamamış, başarılı olunamamıştır. FP içindeki yenilikçilerin de tam amaçları belli değil. Her partide gayrımemnunlar olabilir. Ancak, gayrımemnunlardan oluşan bir partinin başarılı olma şansı yoktur."

"Hangi konuda sessiz kalmışım?"
BAHÇELİ, Kızılcahamam'dan ayrılırken, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Kampta askerlerle hükümet arasında yaşanan gerginliğin değerlendirilmediğini söyleyen Bahçeli, "Türk Silahlı Kuvvetleri'ni siyasi alandaki tartışmaların dışında tutmak gerekir" dedi. Bahçeli, bu sözlerinin hükümet ortağı ANAP'ın eleştirilmesi anlamına gelip gelmediğinin sorulması üzerine ise, "Hayır, öyle bir eleştiri söylemiyoruz, ancak bu gibi konularda daha dikkatli, daha duyarlı olmak lazımdır" dedi. Bahçeli, yaşanan gerginlikle ilgili olarak partisinin sessiz kaldığı yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine de "Hangi konuda sessiz kalmışız?" diye tepki gösterdi. Devlet Bahçeli, Salı günleri Meclis grup toplantısında haftalık değerlendirme yaptığını belirterek, "Orada kanaatlerimizi söylüyoruz, sessiz kalmak diye birşey yok" dedi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır