kapat

15.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sır dolu dosyayı veremedi!
Beyaz Enerji sanıklarından devlet eski bakanı Birsel Sönmez, gözaltına alınmasaydı Cengiz Altınkaya ile buluşacaktı

BEYAZ Enerji Operasyonu'yla tutuklanarak cezaevine konan Devlet eski Bakanı ve TEAŞ eski Yönetim Kurulu Üyesi Birsel Sönmez, elinde çok geniş kapsamlı "yolsuzluk dosyası" olduğunu açıkladı.

Sönmez, kendisinin kurban seçildiğini öne sürdü. Sönmez'in açıklandığı zaman çok kişinin canının yanacağını anlattığı dosyayı, gözaltına alındığı gün ANAP Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Altınkaya'ya vermeyi planladığı ancak bir gün önce aldığı randevunun gözaltı nedeniyle gerçekleşemediği ortaya çıktı. Aynı gün SABAH'ı da arayan Sönmez, "İki gün bekleyin, bütün oyunları bozacağım, elimde önemli bir dosya var" dedi. "Beyaz Enerji" kapsamında Enerji Bakanlığında gerçekleştirilen bürokrat operasyonu 4 Ocak Perşembe günü basına sızdı. Operasyon haberleri ise bazı gazetelerin 5 Ocak nüshalarında yeraldı.

Operasyondan sürpriz bir isim olarak Devlet eski Bakanı Birsel Sönmez'in çıktığına ilişkin tek haber ise SABAH'ta yayınlandı. Bu haber üzerine SABAH'ı arayan Sönmez, yolsuzluk iddialarının Konya Yeşilhisar iletim hattı ihalesiyle sınırlı olmadığını anlattı ve "Yolsuzluk kokuları had safhaya çıktı. Burada dönen dolaplar hiçbir yerde yoktur. Altını çizerek söylüyorum, Enerji Bakanlığı'nda büyük dolaplar dönüyor" dedi. Bu iddiaların araştırılması ve yazılmasını isteyen Sönmez, "İki içinde, bana bu komployu kuranların ipliğini pazara çıkaracağım. Beni kurban seçtiler, herşeyi açıklayacağım" dedikten sonra tutuklandı.

Mendilcioğlu serbest
BEYAZ Enerji Operasyonu" kapsamında dün saat 13.30'da gözaltına alınan ve Ankara DGM'ye sevk edilen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Mendilcioğlu, savcılık ifadesinin ardından öğleden sonra serbest bırakıldı.

Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nca Ankara DGM'ye getirilen Mendilcioğlu'nun ifadesini, soruşturmayı yürüyen DGM Cumhuriyet Savcısı Talat Şalk aldı. Savcı Şalk, Mendilcioğlu'nu, yaklaşık 1 saat süren ifadesinin ardından serbest bıraktı. "Beyaz Enerji Operasyonu"nda, dün Ankara DGM'ye sevk edilen eski devlet bakanı ve TEAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Birsel Sönmez, TEAŞ Genel Müdürü Muzaffer Selvi, TEAŞ Genel Müdür Yardımcısı Ünal Peker ve Karadeniz Enerji Şirketi'nin sahibi Doğan Karadeniz tutuklanmıştı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır