kapat

15.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Savcılar savaşı
DGM Başsavcısı Cevdet Volkan, "Beyaz Enerji" soruşturmasını yürüten Talat Şalk ve diğer DGM savcılarına açıklama yasağı getirdi ve"Konuşulacaksa ben konuşurum" dedi

BEYAZ Enerji" operasyonu, Ankara DGM Başsavcısı Cevdet Volkan ile soruşturmayı yürüten DGM Savcısı Talat Şalk'ın da arasını açtı. Savcı Şalk'ın, SABAH'a yaptığı "Düğmeye ben bastım" açıklamasına tepki gösteren Başsavcı Volkan, DGM'deki savcılara soruşturmalarla ilgili konuşma yasağı getirdi. Talat Şalk, SABAH'a yaptığı açıklamalarda "Beyaz Enerji Operasyonu"nu kendisinin başlattığını ve bu konuda sadece İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'a bilgi verdiğini söylemişti. Başsavcı Volkan da dün SABAH'a "Ankara DGM'den açıklama yapılacaksa Başsavcı sıfatımla bunu ben yaparım" dedi. İşte Başsavcı Volkan'ın çarpıcı sözleri:

* RAHATSIZ OLDUM: Soruşturma evrakı düzenlenmeden soruşturmayla ilgili açıklamalar yapılması son derece rahatsızlık verici.

* BEN BAŞSAVCIYIM: Benim Talat Şalk veya Nuh Mete Yüksel ile bir alıp veremediğim yok. Ancak onlar Cumhuriyet Savcısı ben de Başsavcıyım. Ne yazık ki bazı yayın organları benim Başsavcı olduğumu unutuyorlar. Zaman zaman, Nuh Mete Yüksel'den veya Talat Şalk'tan Başsavcı diye söz ediliyor.

* BEN BELİRLERİM: DGM savcılarının benim bilgim dışında hareket edemezler. Hangi savcının hangi soruşturmayı yürüteceğini ben belirlerim. Üst makamlara bilgi verileceği zaman da bunu ben veririm. Savcılık makamının İçişleri Bakanı'na bilgi verme zorunluluğu da yok.

* DÜĞME MESELESİ: Savcı Şalk'ın "Düğmeye ben bastım" demesi, Savcılık makamını da gereksiz bir polemiğin içine iter. Zaten Talat bey kendi başına düğmeye basamaz. Düğmeye basılması gerekiyorsa, bunu Başsavcılık yapar.

* SÜPER SAVCI: Medyada bazı savcılarımıza "Süper savcı" diyor. Ankara DGM'de görev yapan 8 savcı var. Şalk süper de diğerleri değil mi?

* İLGİNÇ OLAYLAR: Bana bağlı görev yapan savcılarımızdan bazılarının odasına gittiğimde, ilginç olaylara tanık oluyorum. Ben odadayken telefon çalıyor, savcı arkadaşım, telefondaki kişiye "Daha sonra konuşuruz" diyor. Belli ki benim duymamam gereken bir konuşma söz konusu.

* ÖNLEM ALDIM: Yeni önlemler almaya mecbur kaldım. Kameraların karşısına çıkıp rol yapar gibi açıklamalarda bulunmaktan ben de hoşlanmıyorum. Ancak başka çarem kalmadı. Çalışma huzurumuzun bozulmasına izin vermeyeceğim. Gereken açıklamalar yasaların öngördüğü sınırlarda benim tarafımdan yapılacak. Buna uymak istemeyen arkadaşlarımız çıkarsa, yarın başları ağrır.

Ersin Bal


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır