kapat

15.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Mutluluğun 16 anahtarı
Mutlu olmanız için neler gerekiyor? Psikolog Steven Reiss'in hazırladığı testin cevap anahtarı aynı zamanda mutluluk anahtarınız olacak

Yeni yılın ilk ayını yaşadığımız bu günlerde geçmişten gelen sıkıntılarınız hâlâ size yük olmaya devam mı ediyor? Yeni bir yıla yeni başlangıçlar yapmak ve daha mutlu olmak sizin elinizde. Mutluluğun hayatı renklendiren ayrıntılarda gizli olduğunu unutmamak o kadar da zor değil . Eğer siz de mutluluğun kapısını açacak altın anahtarların ne olduğunu öğrenmek istiyorsanız bu test tam size göre.

6000 KİŞİ UYGULADI
Dünyaca ünlü psikoloji dergisi Psychology Today dergisinin son sayısındaki bu test şimdiye kadar 6000 kişi tarafından uygulanmış. Harvard Üniversitesi sosyal psikoloji öğretim üyelerinden William McDougall bu testin özellikle sıkıntılı zamanlarda çözülmesi gerektiğini savunuyor. McDougall böylece bize sıkıntı veren olayların aslında basit çözümleri olduğuna varabileceğimizi belirtiyor. Birçok insanı derinden etkileyen bu test sizin de hayata bakış açınızı değiştirmeye yardımcı olabilir.

ARTI'YA AĞIRLIK
Testin tüm maddeleri size göre olmayabilir, siz de kendi mutluluk önerilerinizi teste ekleyebilirsiniz. Bu küçük testin anafikri yaşamdan alınan zevkleri artırmak, acıları azaltmak. Yandaki düşüncelerden katıldıklarınıza (+) karşı olduklarınıza (-) ve çekimser olduklarınıza da (0) işareti koyarak siz de bu mutluluk oyununa katılabilirsiniz. Ana başlıklardan (+) ile değerlendirdiğiniz konulara hayatınızda ağırlık verip, (-)'leri küçümsemeye çalışırsanız bu testten çıkan sonuçların faydalarını göreceksiniz.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır