kapat

15.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
ABD konsolosluğu taşınıyor
ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nun taşınacağı İstinye'deki Boğaz manzaralı kompleksin temeli 24 Ocak'ta atılacak

ABD hükümeti, Taksim'deki İstanbul Başkonsolosluğu'nu İstinye sırtlarına taşımaya hazırlanıyor. Beyaz Saray'ı aratmayacak haşmette yapılması planlanan bina, 15 milyon dolara satın alınan arazi üzerine inşa edilecek. Beyoğlu'nda bulunan 170 yıllık binada hizmet veren konsolosluğun, 2003'ten itibaren İstinye'de görevine devam etmesi planlanıyor.

24 Ocak'ta temeli atılacak yeni başkonsolosluk kompleksi, daha modern ve çalışanlarının güvenliğini üst düzeyde korumayı sağlamasının yanı sıra konsolosluk hizmetlerinin daha hızlı yapılması sağlayacak teknoloji ile donatılacak. 90 hektarlık alanda inşa edilecek yeni bina 8 bin metrekarelik kullanım alanına sahip olacak.

İNŞAATTA ABD-TÜRK ORTAKLIĞI
Mimari tasarımı Amerikalı mimar Zimmer Gunsul Frasca ve Türk mimar Turgut Alton tarafından hazırlanan proje Amerikan inşaat şirketi Caddell ve Enka ortaklığıyla gerçekleştirilecek. Eylül ayında Amerika'da yapılan değerlendirmede Caddell tarafından yapılmasına karar verilen proje 83 milyon dolara tamamlanacak. Proje 2003 ortalarında tamamlanmış olacak.

ABD Başkonsolosluğu'na 1873 yılından bu yana ev sahipliği yapan Beyoğlu'ndaki tarihi binanın gelecekte nasıl değerlendirileceği ise henüz belli değil.

Öte yandan, yapımına kısa süre sonra başlanacak olan inşaat çalışmaları için her şey hazırlanmış durumda. İnşatta çalışacak mimar, mühendis ve işçilerin kalacakları bina şantiye alanı içine kuruldu. Ayrıca konsolosluk çalışanlarının kalacağı lojmanlar için de şimdiden bir bina aranmaya başlandı.

Recai KÖMÜR


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır