kapat

15.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Terim ile aramızda hiçbir fark yok
Berlin Festivali'nde İtalya'yı temsil edecek filmin yönetmeni Özpetek "İtalya'yı temsil etmem Terim'in Fiorentina antrenörü olmasından çok farklı değil" diyor

İTALYA, İmparator Fatih Terim'in yanı sıra bir Türk'ü daha konuşuluyor; yönetmen Ferzan Özpetek... Roma'da yaşayan yönetmen Özpetek'in üçüncü filmi "Cahil Periler", Berlin Festivali'nde İtalya'yı temsil edecek. İtalya'nın güçlü oyuncularından Margarite Buy ile çalışan Ferzan Özpetek'in filmi merakla beklenirken, İtalya'yı temsil etmesi de basında geniş yer aldı. Özpetek ise bir Türk yönetmen olarak İtalya'yı temsil etmesinin tuhaf bir şey olmadığını bunun Fatih Terim'in Fiorentina antrenörü olması ya da Hakan Şükür'ün Inter'de oynamasından farklı bir şey olmadığını söyledi. Özpetek, filmi ile ilgili sorularımız şöyle cevapladı:

- 3 büyük festivalden biri olan Berlin Festivali'nde Türkiye'yi değil de İtalya'yı temsil etmek nasıl bir duygu?

- İtalya ya da Türkiye'den çok festivale katılmak çok hoş bir duygu. Tabii İtalyanlar'ın Oscar'lı rejisörü Tornatore ile birlikte İtalya'yı bu festivalde temsil etmek de ayrı bir duygu. İtalya'yı temsil etmem tıpkı Terim'in Fiorentina antrenörü olması gibi bir şey.

- 37 ödül alan "Hamam" filmi Türkiye'de ülkeyi kötü tanıttığı savıyla tuhaf eleştiriler aldı, Burukluk yaşadın diyebilir miyiz?

- Hamam filmini pek çok insan görmeden eleştirdi. Görmeden "Hamam skandal bir film" diyen insanlar var. Bir olay anlatmak istiyorum. Fransa'ya giderken uçakta bir Türk bayan bana "Niçin Türkiye'yi kötü tanıtıyorsunuz?" dedi. Filmi görüp görmediğini sordum. "Hayır" dedi. Filmi görmeden nasıl bu yargıya vardığını sordum. "Haklısınız ama yine de Türkiye'yi kötü tanıtıyormuş" gibi bir yanıt verdi. Kültür Bakanı'nın sekreteri bile beni eleştirmek hakkını kendinde gördü. Buna karşın "Filminiz sayesinde Türkiye'ye gittik ülkeniz ne kadar güzel" diyen insanlarda oldu.

Yasemin TAŞKIN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır