kapat

15.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Fatih'le İtalyan olduk
Futbolseverler artık Fatih Terimli Mor Menekşeler'in maçlarını Galatasaray, F. Bahçe, Beşiktaş gibi birahanelerde izliyor

TÜRKİYE'DE, artık ister Galatasaraylı ister Fenerbahçeli isterse de Beşiktaşlı olsun ama futbolseverlerin kalbi bir başka takım için daha atıyor. O da Fatih Terim'in Mor Menekşeleri "Fiorentina." Önceki gece sahasında dünyanın futbol devlerinden Milan'ı 4-0 yenen Fiorentina'yı Taksim'de "Fehmi Baba" birahanesinde izledik. İşte Fiorentina-Milan maçının 90 dakikası...

ASLANIM GOMEZ
Mor Menekşeler'in, Milan'ı ilk dakikadan itibaren sahasına hapsetmesinin ardından Beşiktaşlı Gürcan Ertansel'in, "Yerleştirdi abi" cümlesini duyduk. Tam bu sırada Nuno Gomes ile golü buldu. "Aslanım Gomes" tezahüratları alkışlara karıştı. (1-0)

USTA RUİ COSTA
İkinci yarının hemen başında Cois'in Fiorentina'yı 2-0 öne geçirmesinin ardından Fehmi Baba birahanesi bir defa daha ayağa kalktı. Fehmi Baba'nın genç müdavimlerinden Murat Yanıkbaca Rui Costa için ise "Rui Costa harbiden büyük usta" diyordu.

HELAL SANA
Fiorentina'nın ikinci yarının hemen başında bulduğu 2'nci gölün ardından "Üç, üç, üç..." seslerini duymaya başladık. Fiorentina'yı farka götüren Chiesa'nın, Fehmi Baba'dakilerin deyimiyle Çise'nin attığı 3. gölün ardından da Fatih Terim için "İmparator! İmparator!" tezahüratları yapıldı.

"Çok iyi oldu. Çok iyi oldu. Geçen hafta kaçan üç puanın ardından bu maçı kazanması lazımdı" diyen Fehmi Baba birahanesinin sahibi Abdullah Özmestik'e, Fenerbahçeli Ahmet Gündoğu, "Helal sana bee! Fatih Hoca" diyerek katıldı.

... VE ŞAMPİYON
Mor Menekşe'nin maç fazlasıyla İtalya liginde ikinci sıraya yerleştiğinin konuşulmasıyla birlikte Fehmi Baba birahanesinde "Şampiyon Fiorentina" tezahüratları yükseldi.

Milli Takım izler gibi
Murat Yanıkbaca: Fatih Terim 96 yıllık tarihimizde Galatasaray'ı Galatasaray yapan insandır. Bu yıl Fiorentina'nın İtalya ligindeki yeri ilk üç arasındadır.

Gürcan Ertansel: Beşiktaşlı olmama rağmen Avrupa basınında Fatih Terim'in başarılarını okumaktan büyük onur duyduğumu söylemeliyim. Hak ediyor ve başarıyor.

Ahmet Gündoğdu: Kapıkule'nin ötesinde Fener, Galatasaray yok! Fiorentina'yı herhangi bir Türk takımını izler gibi izliyorum.

Abdullah Özmestik: Türk futbolunda ilklere imza atan Terim, ilklere aç olan Fiorentinaya da başarı dolu ilkler yaşatıyor. Onu gururla, Fiorentina'yı da Milli Takımımızı seyreder gibi seyrediyoruz.

Alper URUŞ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır