kapat

15.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Papermoon satıldı mı?
İstanbul'un prestijli lokantası Papermoon'un Diyarbakırlı bir işadamına satılması gündemde. Sosyete, İtalyan ve Güneydoğu mutfağını birleştirecek yeni mönüyü merakla bekliyor

İstanbul'un gözde mekanlarından Papermoon yeni patronunu bekliyor. Ali Dinçkök'ün Etiler'deki Akmerkez'de açtığı İtalyan lokantasını Diyarbakırlı bir işadamına sattığı "henüz doğrulanmadı" ancak çıkan haberler de yalanlanmadı. İstanbul sosyetesi başta olmak üzere büyük patronların boy gösterdiği prestijli bir yer olan Papermoon'un özel ve önemli bir yeri var. Bürokratlar, eski bakanlar, milletvekilleri, sarkıcılar, televizyoncular, gazeteciler, eski polis şefleri, bankacılar ve tabi ki güzel kadınlar da baş müşteriler arasında...Aktüel dergisinde Nur Çintay "Papermoon tarikatı çöküyor mu?" başlıklı yazısında lokantanın iktidar ve iktidara tapanları buluşturduğunu söylüyordu.

ÖZEL BİR MEKAN
Müdavimleri bir gözden geçirince bu değerlendirmeye katılmamak mümkün değil..."Mustafa Koç, Turgut Yılmaz, Sedat Aloğlu, Ali Karacan, Kaya Çilingiroğlu, Hülya Avşar, Sevil Sabancı, İnci Aksoy, Metin Aşık, Çevik Bir, Serdar Bilgili, Mehmet Ağar, Esin Maraşlıoğlu..." Liste uzayıp gidiyor. Makarna ve pizza yiyip, İtalyan şarabı içmekle bitmiyor herşey. Papermoon'da insanlar hem yemek yiyor, hem de bir kulüp havasını soluyorlar. Öğlenden itibaren gelip gününü burada geçirenler var, dostlarıyla doğum gününü kutlayanlar da. Hele Pazar günleri öğlen başlayan brunch uzun bir yemek keyfi ve sohbet için birebir. Çalışanların müşterilerine isimleriyle hitap ettiği özel konukların daimi bir masası olması, lokantanın tercih edilmesinde önemli bir rol oynuyor. İçeriye paparaziler alınmıyor.

3 YERDE VAR
Ön taraftaki çimenlik dahil fotoğraf çekilmesi yasak. Çok iyi korunuyor. Dünyada ya !ermoon'un müdürü satıştan haberi yok. Lokantanın müdürü, "Ali Dinçkök'ün burayı gözü gibi sevdiğini ve satmasının mümkün olmadığını" söylüyor.

AB MÖNÜSÜ
Ünlü İtalyan lokantasının Diyarbakırlı işadamına geçmesi halinde Akdeniz mutfağının soslu, acılı ve sarımsaklı mönüsünün yeni tadlarla zenginleştirilmesi bekleniyor. Böylelikle Akdeniz'in ağız tadı Güneydoğu'nun yemekleriyle biraraya gelecek. Bir tür Avrupa Birliği mönüsü...

* Insalata Dı Gırancıo Con Salsa Arancıa (Portakal Soslu Yengeç Salatası)

* Risotto Aı Funghı Porcını (Mantarlı Risotto)

* Fagottıno Aı Tronpettı (Peynir, mantar ve dana etli ana yemek)

* Tortıno Aı Cıoccolato (Sıcak çikolatalı sufle)

* Nıppozzano Rıserva Chıantı (Ruffına 97 Kırmızı şarap)

EK MÖNÜ
* Kaburga dolması (pilav ve kuzu etinden)

* Bumbar (İç pilavlı doldurulmuş bağırsak)

* Kazan dibi ya da pür lezzet ( Patlıcan ve kıymadan)

* Burma kadayıf (Özel yağlarla hazırlanmış tatlı)

* Öküzgözü-Boğazkere Şarabı (Güneydoğu üzümlerinden yapılan şarap)


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır