kapat

15.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Perde kapansın
Hande'nin annesinden duygu yüklü sözler: Kızım hayatı tiyatroya benzetirdi. 'Sen seyircimsin ben oyuncu' derdi. Kızımın tek perdelik oyunu katil bulununca bitecek

Kadıköy'de, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce dövülerek öldürülen 12 yaşındaki Hande Çinkitaş'ın annesi Handan Çinkitaş, gözyaşları içerisinde kızının katilinin bir an önce bulunmasını istedi. Kızının hayatı, insanları, dünyayı ve doğayı çok sevdiğini belirten Handan Çinkitaş, "Çok hareketli, hayat doluydu. Sanata ve hayvanlara karşı büyük bir sevgisi vardı. Kimi görse, 'sevgi dolu olun, birbirinizi sevin' derdi. Her şeyi merak eder, bilgi sahibi olmak isterdi" dedi.

GÜNLÜK TUTARDI
Eşi Nezih Çinkitaş'tan 2 yıl önce ayrıldığını söyleyen Handan Çinkitaş, kızının babasını çok sevdiğini ve bu yüzden onun yanına gitmek istediğini belirterek şöyle devam etti:

"Olan biteni bana anlatmazdı. Günlüğünü bana okutmadığı gibi, babasının yanında çok mutlu olduğunu söylerdi. Her zaman, 'anne senin bir damla gözyaşına bile dayanamam' diyordu.

BEN SEYİRCİYDİM
Beni mutsuz edecek hiçbir şeyden Hande de hoşlanmazdı. Aslında her ne kadar mutluyum dese de mutsuz olduğunu seziyordum. Ancak, yaşadıklarını bana tam olarak anlatmadığı için de kesin olarak birşey söyleyemiyorum."

Hande'nin, hayatı bir tiyatro sahnesi gibi gördüğünü ve kendisini de bir oyuncuya benzettiğini ifade eden acılı anne "Bana her zaman, 'bu tiyatroda sen seyircimsin, ben de bir oyuncu' derdi. Onun oynadığı tek perdelik bu oyun katil bulununca kapanacak" dedi.

Perihan YILDIZ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır