kapat

15.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Memorial fakülte olsun
Türkiye üzerindeki tehlikeli oyunlarını ABD'de de sürdüren Fethullah Gülen İstanbul Memorial Hastanesi'nin tıp fakültesi haline getirilmesini istiyor

İSTANBUL'UN en büyük hastanelerinden biri olan ve değerinin 100 milyon dolar olduğu belirtilen İstanbul Memorial Hastanesi'nin Fethullah Gülen'in isteğiyle tıp fakültesi haline getirilerek Fatih Üniversitesi'ne bağlanmasının planlandığı öğrenildi.

Hakkındaki laik devleti yıkarak şeriat düzeni kurmak için çalıştığı iddiaları ve medyada yayınlanan kasetlerden sonra Amerika'ya kaçan Fethullah Hoca, buradan da Türkiye'yi karıştırmaya devam ediyor. Gülen'e yakın çevrelerden alınan bilgiye göre İstanbul Memorial Hastanesi'nin kısa bir süre içersinde Fatih Üniversitesi'ne bağlı tıp fakültesi olacağına kesin gözü ile bakılıyor.

Ancak, hastanenin Genel Direktörü Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu, Gülen'in direktifi doğrultusunda fakülte yapılacağı iddiasını redederek, "Bizim Fethullah Gülen ile hiçbir ilgimiz yok" dedi. Bu iddiaların ortakları arasında İhsan Kalkavan'nın da bulunmasından kaynaklandığını belirten Sarıoğlu, "Bu söylentileri rakiplerimiz çıkartıyor. Ancak bu söylentiler belki bize avantaj sağlayabilir. Çünkü 'Bu da bizim gruptanmış' diyen kişiler hastanemize gelebilir. Bu noktada bu söylentiler avantaj mı dezavantaj mı bilinmez" dedi.

ABD KREDİSİ KULLANDIK
Prof. Dr. Sarıoğlu 1995 yılında kurulma aşamasında iken aldıkları 20 milyon dolarlık kredi olayını doğrulayarak olayı şöyle anlattı: "Dünyanın en büyük sağlık yatırımlarına kredi imkanı sağlayan DVI ile görüşmelerimiz oldu. Bizim ortaklık yapımıza güvenerek 31 milyon marklık uzun vadeli kredi verdiler. Şu anda vadeyi çok iyi hatırlamıyorum. Ancak bu krediyi almamızda ortaklık yapımız ve hastanenin sahip olduğu ve şu anda kurulduğu gayrimenkullerin önemli rolü oldu."

Fakülte olma konusundaki iddiaları da bir bakıma doğrulayan Sarıoğlu, "Evet üniversite ya da bir üniversiteye bağlı olarak fakülte olma konusunda çalışmalarımız var ancak bu 5 yıl sonra gerçekleşecek. Şu anda üniversite ya da fakülte olma konusunda seçimimizi yapmadık" diye konuştu.

SAHİBİ ÜÇ ORTAK GRUP
İstanbul Memorial Hastanesi'nin üç ortak tarafından kurulduğunu belirten Tayyar Sarıoğlu, "Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Gür. Bunun dışında bizim şirkette üç grup bulunuyor. Bunlar İhsan Kalvan, Metin Baner ve Çakmak Turgay'dan oluşan Armatörler Grubu, Turgut Aydın'ın ve Mustafa Saim Banabak'ın sahibi olduğu Tekstilciler Grubu ve Orta Doğu İnşaat'ın bulunduğu ve Ahmet Gür'ün sahibi olduğu İnşaat ve Transport grubu" dedi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır