kapat

15.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dumankaya
OECD: Türkiye yolsuzlukla etkili mücadele ediyor
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) içinde yer alan ve para aklama ile mücadele eden Mali Eylem Görev Gücü (FATF) Türkiye analisti John Karlsonn, Türkiye'de yolsuzluklarla mücadelenin en önemli konulardan biri olduğunu ve Türkiye'nin bütün kurumlarıyla, bu konuda etkin, kararlı bir şekilde mücadele ettiğini söyledi.

Kalsonn, kara para başta olmak üzere, tüm yolsuzluklarla mücadelenin, Türkiye'nin temiz ve şeffaf olarak ekonomik kalkınmasını sürdürmesi açısından çok önemli bir konu olduğunu, yetkililerin de bunun bilincinde olduğunu belirtti.

Karlsonn, Türkiye'de kara para aklamaya önlemeye yönelik kurumların oluşturulduğunu ve yasal düzenlemelere gidildiğini belirterek, "Bu mücadele meyvesini vermeye başladı, özellikle son bir yıldır şüpheli bankacılık işlemleri konusunda, bankalar ile diğer mali kurumlardan çok sayıda rapor gönderilmeye başlandı, bu konularda gelişme kaydedildi" dedi. Karlsonn, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun kara para ve yolsuzluklarla mücadele için çok önemli bir kurum olduğunu belirterek, böylece banka sistemindeki şüpheli işlemlerin daha etkin ve kapsamlı bir şekilde takip edilebileceğini, bu kurumun başarılı olacağına da inandığını ifade etti. Karlsonn, BDDK'nın, bankaları daha etkin ve sağlıklı bir şekilde denetleyerek, bankacılık sisteminin daha sağlam bir yapıya kavuşturulmasına da katkıda bulunacağını vurguladı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır