kapat

15.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dumankaya
'Daimler-Chrysler evliliği en çok Türkiye'ye yaradı'
Chrysler Jeep Genel Müdürü Gray, başarısı tartışılan Daimler-Chrysler evliliğinin, Türkiye açısından başarılı gittiğini söyledi. Gray, "Baştan aşağı yenilendik" dedi

Dünya otomotiv piyasası son haftalarda Daimler ile Chrysler'in evliliğinin başarısını tartışıyor. Özellikle Daimler'in büyük hissedarlarından film ve kumar kralı Kevorkian'ın açtığı birleşmenin iptali davasından sonra tüm gözler hisseleri sürekli değer kaybeden şirkete çevrildi. Bu zor günlerde şirketin yüzünü güldüren ender ülkelerden biri ise Türkiye. Chrysler Jeep Ticaret Genel Müdürü Charles H. Gray, DaimlerChrysler evliliğinin, Türkiye açısından harika gittiğini belirterek, "Türkiye pazarında bu kadar hızla yapılanabilmemiz, bu evliliğin yarattığı sinerjilerden faydalanarak gerçekleşti. Altyapı,f senelerin tecrübesi, insan kaynakları gibi pek çok konuda son derece fayda sağladık" dedi. Gray, Türkiye pazarını ve yeniden yapılanmayı anlattı.

*DaimlerChrysler evliliği size göre nasıl gidiyor?

DaimlerChrysler evliliğine baktığımızda konumum itibariyle bunu Türkiye açısından değerlendirebilirim ve açıkça söyleyebilirim ki bu evlilik harika gidiyor. Türkiye pazarında bu kadar hızla yapılanabilmemiz bu evliliğin yarattığı sinerjilerden faydalanarak gerçekleşti. Altyapı,f senelerin tecrübesi, insan kaynakları gibi pek çok konuda son derece fayda sağladık.

*2000 yılında pazarın performansını değerlendiriyorsunuz?f

Türk Otomotiv sektörünün 2000 yılı büyük bir bölümü açısından son derece parlaktı. Tabii ki son yaşanan kriz malum. Ama yine de biz Türkiye pazarında yer almaktan son derece memnunuz.

*Chrysler Jeep Ticaret için 2000 yılı nasıl geçti?

Chrysler Jeep Ticaret olarak en önemli ve esas hedefimiz bayi ağımızla ilgili çalışmalarımızdı. Yeniden yapılanmanın en pozitif taraflarından biri DaimlerChrysler'in Türkiye'ye yatırım yapması. Chrysler Jeep Ticaret, yüzde 100 bir DaimlerChrysler iştiraki. Avrupa pazarında büyümemiz sağlandı. Bayi ve servis ağı yeniden yapılandı.

*2001 hedeflerinizde neler var?

Üst segment 4x4 araçlarda Grand Cherokee ile dominantlığımızı sürdüreceğiz. Bunun dışında Chrysler marka araçları hedef kitlemize tanıtmaya ve pazar payımızı artırmaya devam edeceğiz.fBinek otoda birçok lüks Avrupa markasıyla rekabet ediyoruz.

Hedef gençler ve kadınlar
*Bayilere nasıl bir yapılandırma uyguladınız?

Şu anda İstanbul'da 6, Ankara ve Bursa'da birer tane olmak üzere toplam 8 bayimiz var.f Bayilerimizde imaj değişikliği yaptık. Birçok bayimiz servislerine yeni yatırım yapıyor. Pazarın gerektirdiği adımlarla büyümeye devam edeceğiz.f

*Günümüzde pazara kadın ve genç tükelicilere yönelik yeni modeller çıkartlıyor. Sizin bu tür bir yeniliğiniz olacak mı?

Dünyada gençlere ve kadınlara yönelik otomobillerin ön planda olduğu bir gerçek. Biz de araçlarımızı bunu göz önünde bulundurarakfkonumlandırıyoruz. Buna en güzel örnek PT Cruiser olabilir. Müşterilerimiz genç yürekli ve maceraseverler. Chrysler'in geniş bir ürün yelpazesi var ve tüm yaş gruplarına da hitap edebiliyor. Convertible, minivan, sport sedan ve jeepler gibi.

*PT Cruiser'ın başarısını nasıl değerlendiriyorsunuz?

PT Cruiser'ın müşterisi PT Cruiser sayısından daha fazla. PT Cruiser'ın başarısını "Farklı birşey yapabilme cesareti" olarak değerlendiriyorum. İnsanlar onu ya sevecekti ya nefret edeceklerdi. Sonuç ortada.

Chrysler'den Detroit'te konsept şov
DaimlerChrysler tüm hızıyla devam eden Detroit Motor Show'da yeni 4 kişilik convertible konsept aracı Hemi C'yi lanse etti. Chrysler Hemi C'nin 5.7 litrelik V8 motoru, 353 beygir güç üretiyor. Güçlü V8 Hemi motorda, sekiz silindirden dördünün uzun yolda ve sürat kesmelerde otomatik olarak devreden çıkması sayesinde yakıt verimliliği ön planda tutuldu. Kalkış ve hızlanma için tam motor performansı sağlayan motor sistemi de Hemi C'nin yeni motor özellikleri arasında.

Jaguar'dan tarihi satış rekoru
Jaguar 2000 yılında dünya genelinde 90 bin 031 otomobil satışı ile kendi adına tüm zamanların rekorunu kırdı. Bu rakam, 1999 yılına göre yüzde 20'lik artışa denk geliyor. Detroit Motor Show'da, bu rekor kıran gelişmeyi duyuran Jaguar'ın İdari Direktörü Jonathan Browning, "2000 yılı, Jaguar'ın ürün yönelimli dönüşümünde dönüm noktası oldu. Bugün, tüm otomobil imalatçıları içinde Jaguar'ı hızla büyüyen bir üretici haline getiren, inanılmaz satış momentumu yaratan yüksek kaliteli çekici ürün yelpazesinin üretimini yapmamızdır" dedi.

METE TANSU


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır