kapat

15.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kardeş kavgası
Saddam, kendi yerine küçük oğlu Kusay'ı hazırlarken, büyük oğul Uday da boş durmuyor; kaçak petrol satışından kazandığı paralarla asker ve silah alıyor

BABASI 'KUSAY' DİYOR
Geçtiğimiz haftalarda basında felç geçirdiği iddiaları yer alan Saddam'ın, kendi yerine küçük oğlu Kusay'ı hazırladığı biliniyor. Büyük oğul Uday ise, babasının ölümünden sonra yerine kardeşinin geçmesi olasılığına karşı şimdiden 'gardını aldı'. Irak lideri Saddam Hüseyin'in büyük oğlu Uday'ın, sessiz sedasız kendi 'mini-ordusunu' kurma hazırlığında olduğu ve bunun için kaçak yollardan petrol sattığı iddia edildi. İngiliz Daily Telegraph gazetesinde yer alan habere göre, gaddarlığıyla bilinen Uday ve Saddam'ın kendi yerine geçmesi için hazırladığı küçük oğlu Kusay arasında büyük bir güç çekişmesi yaşanıyor. Iraklı siyasi çevreler, Kusay'ın Saddam'ın yerini almasına kesin gözüyle bakıyor. Ancak şimdiye kadar hep ön planda olan ve spordan medyaya ve askeri birliklere kadar ülkesinin birçok gücünü elinde bulunduran Uday'ın ise bunu hazmetmeye niyeti yok.

UDAY PES ETMEYECEK
Abi-kardeş Saddamlar'ın çekişmesinde son perde, "Saddam'ın Şehitleri" adlı askeri birliklerin yönetiminin Uday'dan alınarak Kusay'a verilmesiyle yaşandı. Askeri desteği de eline geçirmeye başlayan Kusay, babasının emriyle 31 Aralık'ta başkent Bağdat'ta son 10 yılın en büyük askeri geçit törenini organize etti. Böylece arkasındaki destek daha da güçlendi. Bu arada boş durmayan Uday da İsrail-Filistin arasındaki çatışmalardan yararlanarak Arap ülkelerine yanaşmaya başladı ve Suriye ile kaçak petrol satışı konusunda anlaştı. Petrol, yoğun güvenlik önlemleri altında boru hattı ve iki ülke arasında yeniden açılan tren yoluyla Halep üzerinden Suriye liman kentlerine aktarılıyor. Daily Telegraph, petrolün buradan da Rusya, Çin ve İtalya'ya satıldığını iddia etti. Günde 150 bin varil petrol aktarıldığını yazan gazete, satışın geçtiğimiz Ağustos'ta başladığını belirtti.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır