kapat

15.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bush 4 km. yürüyecek mi
Washington'da güvenlik had safhada. Bush yemin töreninde başkanlık yürüyüşüne çıkarsa 750 bin kişiyle kucaklaşacak

Amerika'yı, 20 Ocak Cumartesi günü yapılacak yeni başkan George W. Bush'un yemin töreninin heyecanı sardı. Ülkenin 43'üncü başkanı Bush, bazı başkanların iki dönem görev yapmaları nedeniyle ülkenin 54'üncü başkanlık yeminini edecek. Ülkede herkesin merak ettiği konu ise Bush'un Kongre ile Beyaz Saray arasındaki 4 kilometre uzunluğundaki Pennsylvannia Caddesi'nde yürüyüp yürümeyeceği... Bu yürüyüş ülkedeki bir gelenek. Kongre'deki ilk yeminden sonra, başkan isteğe göre bu yolu yürüyüp caddenin sağında ve solundaki halkı selamlıyor. Güvenlik nedeniyle yürüyüş hattı üzerinde yer alan iki metro istasyonu halka kapatılacak. Sokakta arabayla meyva satanlar hattan uzaklaştırılacak. Amaç, halkın satın aldığı meyvayı başkana atma ihtimalini ortadan kaldırmak.

BİR BAŞKAN YÜRÜDÜĞÜ İÇİN ÖLDÜ
Meteroloji ise başkent Washington D.C.'de havanın kapalı ve bulutlu olacağını açıkladı. 4 kilometrelik yolu 750 bin kişinin dolduracağı söyleniyor. 1841 tarihinde Başkan William Henry Harrison, çok soğuk bir havada bu tür bir yürüyüş nedeniyle başkanlığına doyamadan zatürreden ölmüştü.

Öte yandan yemin töreninin bir diğer özelliği dünya devletleri liderlerinin töreni izlemek üzere davet edilmiyor olması.. Amerikan geleneklerinde töreni bir devlet liderini çağırmak bulunmuyor. Ancak isteyen ülke töreni büyükelçi nezdinde arka taraf ta izliyor.

Savaş SÜZAL


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır