kapat

13.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kanalların yüzde 2 isyanı
465 milyon $'lık yeni naklen yayın ihalesini kulüpler sevinçle karşıladı, rakamı çok bulan yayın kuruluşları %2'lik organizasyon payına da karşı

Futbol Federasyonu'nun açıkladığı 465 milyon dolarlık yeni naklen yayın ihalesi sözleşmesi kulüpler tarafından beğeni ile karşılanırken, rakamın yüksekliği, yayıncı kuruluşların tepkisini çekti. Federasyona ulaşan gayrıresmi bildirimlere göre, dijital yayın yapan Stardigital ile Digitürk'ün ihaleye katılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca önceki ihalede de yer alan ve açık arttırma 115 milyon $ seviyesindeyken çekilen Doğan Grubu ile halen şifreli yayın yapan CINE 5'in de ihaleye gireceği tahmin ediliyor.

Öte yandan, Futbol Federasyonu'nun yeni ihaleye %10 federasyon payının dışında %2 organizasyon giderleri adında bir madde koyması da tepki topladı. %2'lik yeni pay ile federasyonun ihalelerden elde edeceği gelirin dev holdinglerin bütçelerini geçtiğine dikkat çeken yayıncılar, "Yeni sözleşme kulüplerden çok Futbol Federasyonu'nun işine yarayacak" yorumunu yaptılar.

TAYFUN BAYINDIR


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır