kapat

13.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hükümetten türban resti
Partilerden oluşan 5 kişilik komisyon türban yasağının kalkması için Başbakan Yardımcısı Özkan'a gitti, ancak "Olmaz" yanıtı aldı

Milletvekillerinden oluşan beş kişilik heyet İlahiyat Fakülteleri ve imam hatip liselerinde uygulanan türban yasağının kaldırılması için temaslarda bulundu.

ANAP'lı Ahmet Kabil başkanlığında, DSP'li Ahmet Tan, DYP'li Hüseyin Çelik, MHP'li Seydi Karakuş ve FP'li Mahmut Göksu'dan oluşan heyet Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ve Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu'nu ziyaret ettiler.

ANAP'lı Kabil kabulde vatandaşların çok şikayetçi olduklarını belirterek, "Üniversitelerin bir yönetmeliği var ve üniversitelerde türban yasak. Buna bir şey demiyoruz. Ancak dini eğitim veren ilahiyat fakülteleri ve imam hatip liselerinde türban yasağı kaldırılmalı ve serbest bırakılmalı. Veliler çocuklarını dini eğitim almaları için bu okullara gönderiyor" dedi. Kabil diğer milletvekillerini dinleyen Özkan, "Müdahale etmemiz söz konusu değil. Uygulamadaki kanunlar çerçevesinde yapabileceğimiz bir şey yok" yanıtını verdi.

Hüsamettin Özkan'dan bekledikleri yanıtını alamayan heyet Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu ile görüştü. Bu görüşmeye DSP'li Ahmet Tan katılmadı. Milletvekillerini dinleyen Bostancıoğlu, uygulamadan vazgeçmenin söz konusu olmadığını söyledi.

Fatih ATİK


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır