kapat

11.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Bu defa oldu

Ligin ikinci perdesinin hazırlıklarını Samandıra'da Mustafa Denizli'nin dayanıklılık ve fiziksel güç ağırlıklı idmanlarıyla sürdüren Fenerbahçe, gündemimize başka türlü oturdu.

Sezon başındaki Mustafa'nın F.Bahçe'ye adapte etmek istediği futbol anlayışında, sadece ve sadece teknik kapasite görüntüsü sergilendi. Genellikle tenkit edenler (ben dahil yazar ve çizeri) F.Bahçe'nin kondisyon yetersizi olduğunu belirtiyordu. Bu nedenle F.Bahçe çok gol atıyor gibi gözükmesine rağmen, yeterli güce sahip olmadığı için attığının yarısı kadar golü de kalesinde gören takım oluyordu. Biz ne kadar tenkit edersek edelim Mustafa, hiçbir şekilde bizim düşüncelerimizi kabul etmedi ve kendi bildiği doğrultuda tüm futbolcularına ve takıma sahip çıktı.

Gürcan bile umutlu
Çok iyi anımsıyorum ki, sezon başında Almanya'daki hazırlık dönemini ilk eleştirenlerden biri bizim Gürcan Bilgiç'ti. "Bu takım koşmuyor. Bu takım kros yapmıyor. Güç idmanı yapmıyor. Dayanıklılık idmanı yapmıyor. Lige tekniği iyi ama, kondisyonu zayıf bir Fenerbahçe geliyor" mesajı vermişti. Kimse pek oralı olmadı.

Ben de, Almanya'daki bu hazırlık döneminin bir bölümünü izleyen kişi olarak Mustafa'ya destek veren olmuş, Gürcan'a gördüklerim kadarıyla takımın "İyi idman yapan bir Fenerbahçe" olduğunu belirtmiştim.

Aradan yarım lig dönemi geçti, yukarıdaki satırlarda belirttiğim gibi, Fenerbahçe'nin çoğunlukla güçsüzlüğü ve kondisyonsuzluğu vurgulanır oldu.

Şimdi Samandıra'da başlayan, daha sonra Antalya'da sürecek olan Fenerbahçe'nin yeni hazırlığı, başlangıçta karşı görüş veren ve belirten Gürcan Bilgiç'i bile olağanüstü ümitlendirmişe benziyor. Dün bu yazıyı yazmadan önce Gürcan kardeşimle telefonla görüşüp, yeni Fenerbahçe ile ilgili son düşüncelerini bana yansıtmasını istedim. Tek kelime; "Çok, çok iyi..." Öyleyse bekleyip görelim.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır