kapat

10.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Balinacı'dan şok suçlama
Sorgudaki Reisoğlu'nun iddiası: DYP vekili, eski vali Kozakçıoğlu ve ailesi 'naylon faturacı'dır!

Balina Operasyonu'nun kilit ismi olan Abdurrahman Yakupreisoğlu, kızının Boğaz'da aldığı trilyonluk yalı ve damadı Selçuk Alan'ın bir mankene tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanmasıyla kamuoyunun gündemine oturan eski Olağanüstü Hal ve İstanbul Valisi Hayri Kozakçıoğlu ile ilgili "şok" iddialarda bulundu.

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde sorgulaması süren ve kurduğu şirketler aracılığıyla trilyonlarca liralık naylon fatura kestiği belirlenen Yakupreisoğlu, doktor kontrolüne giderken emmniyet çıkışında basın mensuplarına şunları söyledi:

DAMADI VE KIZI İŞİN İÇİNDE
"İstanbul Laleli'de Gazalı Grubu olarak bilinen hayali ihracat oluşumu vardır. Hayri Kozakçıoğlu İstanbul valisi olduğu dönemde, Gazalı Grubu hayali ihracat ve haksız KDV iadesi alımı konusunda çok büyük işler yaptı. Çünkü, Hayri Kozakçıoğlu'nun damadı ve kızı bu grup ile ticari ilişki içindeydi."

Gazalı Grubu'nun naylon faturalardan sağladığı haksız KDV iadelerini alırken, Hayri Kozakçıoğlu'nun ismini ve ünvanı kullandığını öne süren Abdurrahman Yakkupreisoğlu, Kozakçıoğlu'nun damadı ile Gazalı Grubu'nun ortaklığında haksız KDV iadesi almak amacıyla Zonguldak'ta Necatiteks adlı bir firma kurulduğunu ve ticari sicil kayıtlarına bakılması durumunda bu ortaklığın görülebileceğini söyledi.

GARİPOĞLU BÜYÜK HAYALİCİ
Hayri Kocakçıoğlu ile damadı Selçuk Alan'ın hayali ihracat ve naylon fatura organizasyonunun içinde olduklarını söyleyen Yakupreisoğlu, iki yıl önce İstanbul TEM otoyolunda geçirdiği şaibeli bir trafik kazasında ölen Yavuz Çelikkan'ın kestiği naylon faturalarla Bayındır Holding'in alt faturalarını kapattığını iddia etti. Yavuz Çelikkan'ın ölümünün ardından bu işi kardeşi Savaş Çelikkan'ın sürdürdüğünü öne süren Yakupreisoğlu, halen tutuklu bulunan Sümerbank'ın eski sahibi Hayyam Garipoğlu için de "Büyük hayalicidir. Naylon fatura ve hayali ihracat işini iyi bilir" şeklinde konuştu.

Arif YAKICI


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır