kapat

09.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Beyaz Enerji'nin çapı genişliyor
TEAŞ'taki yolsuzluk iddiaları üzerine başlatılan "Beyaz Enerji" operasyonunun çapı genişliyor

Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Mendilcioğlu'nun da gözaltına alınmasıyla, operasyonun başladığı 4 Ocak tarihinden bu yana gözaltına alınanların sayısı 7'ye yükseldi.

Ankara DGM Savcısı Talat Şalk ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen soruşturmada rüşvet ve yolsuzluk iddialarının, Konya Yeşilhisar Enerji İletim Hattı ihalesiyle sınırlı olmadığı ve 1997-2000 yılları arasında gerçekleştirilen çok sayıda ihale ve satın alımı kapsadığı öğrenildi. Bu gelişme üzerine, geriye dönük ihale ve satın alımların tümü mercek altına alındı. Soruşturma çerçevesinde aralarında bürokratların da bulunduğu yeni gözaltıların yaşanacağı bildirildi.

30 TRİLYON ZARAR
İlk incelemelerde, çete oluşturarak enerji ihalelerine ve satın alımlara fesat karıştırdıkları ileri sürülen zanlıların devleti yaklaşık 30 trilyon lira zarara uğrattıkları tesbit edildi. Yolsuzluğun boyutunun son 4 yılda gerçekleştirilen çok sayıda ihale ve satın alımı kapsaması nedeniyle, uluslararası ihaleler de inceleme kapsamına alındı. Sorguları devam eden zanlıların, yabancı firmalarla rüşvet ilişkisine girip girmedikleri de araştırılıyor.

7 KİŞİ GÖZALTINDA
Soruşturmayı yürüten Ankara DGM Savcısı Talat Şalk'ın, 4 günlük yasal gözaltı süreleri yarın sabah tamamlanacak olan zanlılar için 3 günlük ek gözaltı süresi vermesi bekleniyor.

"Beyaz Enerji" operasyonu çerçevesinde jandarma tarafından gözaltına alınan zanlıların isimleri şöyle: Devlet eski Bakanı TEAŞ Yönetim Kurulu eski üyesi Birsel Sönmez, Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Mendilcioğlu, TEAŞ Genel Müdürü Muzaffer Selvi, TEAŞ Genel Müdür Yardımcısı Ünal Peker, TEAŞ Daire Başkanı Mustafa Arslan, TEAŞ Yönetim Kurulu eski üyesi Hanefi Baş, Barmek A.Ş'nin sahibi Angora Evleri'nin müteahhiti Hüseyin Arabul.

Ersin BAL


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır