|
|
'Antep'li Shepard
75 yaşındaki Dr. Barclay Shepard, Anadolu'nun en eski özel hastanesinde tıpkı dedesi ve babası gibi başhekimlik yapıyor
Anadolu'nun en eski özel hastanelerinden Sağlık Eğitim Vakfı'na bağlı Gaziantep Amerikan Hastanesi'nin başhekimi 75 yaşındaki Opr. Dr. Barclay Moffad Shepard, 3 kuşaktır hastaneye hizmet etmiş bir ailenin torunu.
Kentte oldukça sevilen, Gaziantep'teki sağlık hizmetlerini en iyi seviyeye getirmeyi kendine görev edinen Shepard'ın ve ailesinin kente geliş öyküsü hayli ilginç.
ANTEP'TE 3'ÜNCÜ KUŞAK
Dr Barclay'in dedesi ABD'li sağlık misyoneri Dr. Fred Shepard, Gaziantep'e 1882 yılında gelmiş ve ölünceye kadar Amerikan Hastanesi'nde Başhekim olarak görev yapmış. Shepard ve eşi Fanny kenti o kadar sevmişler ki öldüklerinde Gaziantep'te toprağa verilmeyi vasiyet etmişler! Dr. Fred Shepard'ın 1915 yılında yaşamını yitirmesinin ardından, 1880'de doğan ve gençliği Gaziantep'te geçen oğlu Lorrin, ABD'de tıp eğitimi aldıktan sonra Gaziantep'e dönmüş. Babasının izinde yürüyen Lorrin Shepard, 1919 yılında başladığı başhekimlik görevini l924 yılına kadar sürdürmüş. Daha sonra da ABD'ye yerleşmiş.
Lorrin Shepard'ın oğlu Barclay de ABD Deniz Kuvvetleri'nde 22 yıl Tabip Albay olarak görev yapıp ve emekliye ayrıldıktan sonra Gaziantep'e gelmiş. Dr. Barclay Shepard, 1995 yılında tıpkı babası ve dedesi gibi Gaziantep Amerikan Hastanesi Başhekimliği görevini üstlenmiş.
"BENİ DE BURAYA GÖMÜN"
Barclay yöre halkıyla kısa sürede kaynaşmış. Boşandığı eşi ve 2 çocuğu ABD'de yaşayan Barclay Shepard, ataları gibi "Gaziantep aşığı" olmaktan gurur duyuyor. Shepard, hemen her gün hastane bahçesinde bulunan dedesi ve babaannesinin mezarlarını ziyaret ediyor. "Bu kenti çok seviyorum. Dedem ve babam gibi ben de ölünceye kadar bu kentte kalmak istiyorum. Burayı vatanım gibi görüyorum."
Shepard, hastanenin en iyi şekilde hizmet verebilmesi için modern cihazlarla donatıldığının altını çiziyor. En büyük hayali ise bir süre sonra mesleğini bırakmak ve Gaziantep'te bir dil okulu açmak. Projeleri arasında Türkiye'de üretilmeyen sebze ve meyveleri de Antep'te yetiştirmek var.
Hasan YAVNIK
|
Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|