kapat

08.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Fidyecilere baskın
İşadamı Nihat Harman'ın oğlunu kaçıran üç fidyeci Silivri'de yakalandı. Kaçırılan çocuk sağ kurtarıldı

Küçükçekmece'de geçtiğimiz Cuma günü 150 bin mark fidye için işadamı Nihat Harman'ın lise öğrencisi olan oğlu Buğra Harman'ı silah zoruyla kaçıran üç fidyeci, polis ve jandarmanın ortaklaşa yaptığı operasyonda yakalandı. Buğra Harman sağ olarak kurtarılırken, fidyecilerin kaçırma emrini cezaevindeki bir kişiden aldıkları öne sürüldü.

ORTAK OPERASYON
Olay şöyle gelişti: Harman Ailesi'nin evine gelen silahlı üç kişi, Küçükçekmece Lisesi 2. sınıf öğrencisi Buğra Harman'ı zorla otomobile bindirip kaçırdı. Fidyeciler daha sonra Harman'ın ailesini arayıp 150 bin mark fidye istedi. Polise başvuran işadamı Nihat Harman'ın ihbarı üzerine harekete geçen polis ve jandarma, çocuğun Silivri'de bir evde tutulduğunu belirledi. Silivri'nin Celaliye Beldesi'ndeki eve önceki gece operasyon düzenleyen jandarma ve polis, Buğra Harman'ı sağ olarak kurtardı. Harman'ı fidye için kaçıran Rıza Şener, Hayati Gümüş ve Cengiz Gümüş adlı üç kişi gözaltına alındı.

PKK BAĞLANTISI
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Silah ve Kaçakçılık Şubesi'nde ifadeleri alınan sanıkların, fidye eylemini cezaevinde bulunan Mehmet Karakaya adlı kişinin talimatı doğrultusunda kaçırdığını itiraf etti. Fidyeci çete üyelerinin, terör örgütü PKK'ya maddi destek sağlamak amacıyla Buğra Harman'ı kaçırdıkları iddia edildi.

Bu arada, Buğra Harman'ın Florya Atatürk Ormanı'nda koşu yaparken saldırıya uğrayan ve tecavüzden son anda kurtulan hostes Özlem Ardıç'ın yeğeni olduğu ortaya çıktı.

Özer KILIÇ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır