kapat

Pazar Eki
31.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hediye krizi
Bu yılbaşı teknolojiden nefret etmek için birçok nedeniniz olacak. En başta gece yarısına doğru cep telefonuna saldıran milyonlarca kişiden ve ağ çöktüğü için verilemeyen hizmetten nefret edebilirsiniz.

Ama çareleri de yok değil. Hiç olmadı akşamüstü cep telefonunu kapatırsınız olur biter. Yeni yıl kutlamaya çok meraklıysanız posta ile tebrik kartı gönderin, nostalji yapmış olursunuz.

Aynı nedenle internete bağlanıp canlı olarak yeni yıl kutlamak isteyenler de hayal kırıklığına uğrayabilir. Ayaza soğuğa aldırmayıp sokaklara çıkıp dağıtmak veya evde televizyonda dansöz seyrederek pasta börek atıştırmak gibi aklı başında faaliyetler dururken interneti kurcalayanların sayısı da muhtemelen normalin birkaç katı olacak. Yalnız kalplerin modern ilacı ICQ ve chat, hüzünlü yazışmalara sahne olacak. Mecbur değilseniz o kalabalığa da girmeyin. Trafiğin yoğun olduğu zamanlarda erişiminiz de o oranda yavaşlar.

Hele çoluk çocuğa hediye olarak robot köpek alanların durumu hiç iç açıcı değil. Sony'nin programlanabilir meşhur robot köpeği yerine işportacılar dahil her yerde bulunan havlayan pilli oyuncaklardan birini aldığınız için çocuklar size demediklerini bırakmayacaklar. Azmedip internetten falan sipariş vererek gerçek robot köpek alanların hali daha da vahim. Çünkü ilk çıktığında 2500 dolardan 45 bin kişiye satılan Aibo robot köpeğin yeni versiyonu 1500 dolara düştü ve bu kez 60 bin satması bekleniyor. Birkaç yıl içinde ise çok daha gelişmiş versiyonlarının 100 doların altına düşmesi olası. Çok sinir bozucu değil mi?

Hediye krizinden devam edelim. Eğer Playstation 2, hadi ondan vazgeçtik hiç değilse Nintendo almadıysanız çocukları kolay kolay memnun edebilir misiniz? Bu oyuncakların astronomik fiyatları canınızı sıkmıyor mu? Ya da dolduruşa gelip aldıysanız hatta maazallah çocuk sizin kredi kartınızın numarasını vererek internetten siparişini kendi verdiyse, hediye krizinin boyutları daha da büyümez mi?


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır