kapat

03.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yine yayın krizi

Birinci Lig maçlarının naklen yayınlarında yine sorun çıktı. Yayıncı kuruluş Teleon, Aralık ayı taksidi olan yaklaşık 10 milyon $'ı henüz Futbol Federasyonu'na ödemedi.

Federasyon, paranın ödenmesi için bugün saat 17.00'ye kadar zaman tanıdı. Bu süre içinde para ödenmediği takdirde, firma tarafından Futbol Federasyonu'na verilen 20 milyon $'lık teminat mektubu paraya çevrilecek ve 15 gün içinde yeni bir ihaleye gidilecek.

Yeni ihale hazırlıkları
Bu arada, Teleon'un toplam borcunun 60 milyon $ olduğu belirtildi. Hukukçulara göre gerekirse ligin 2.yarısı için 40 milyon $'lık yeni bir ihale açılabilecek. Konuyla ilgili olarak Ankara'da Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav ve Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın ile biraraya gelen Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, yeni ihalenin sinyallerini verdi.

Teleon'a bugün 17.00'ye kadar süre tanıdıklarını belirten Ulusoy, "Yayıncı kuruluş ihale gereği bu parayı bize ödemezse elimizde bulunan teminat mektubunu paraya çevireceğiz. Kulüplerimizin mağdur olmasına göz yummayız. paranın ödenmemesi durumunda yeni bir ihale açmak için hazırlıklarımız tamam" şeklinde konuştu.

Cavcav: Hakkımızı alırız
Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav da ufukta yeni bir ihalenin göründüğüne dikkat çekerek, "Teleon'dan bu ay için 7 milyon + KDV alacağımız var. 60 milyonu bulan bütün alacaklarımızı, kolaylık olsun diye aylara böldük. Ödeme olmaması halinde federasyona başvuracağız" dedi.

TAYFUN BAYINDIR


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır