kapat

03.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Denizli'nin aklı 4-4-2'de

NTV'de "Denizli'yi yakından izleyenler ne yapmak istediğini tahmin edebilirler. Son Kocaeli maçında Mustafa Doğan'ı stoper oynatmasını bu açıdan düşünün" dediniz.

Özellikle 80'lerde pek çok gazeteci düşman oldu Denizli'ye... Onunla iyi arkadaş oluşum, "Mustafa her şeyi Hıncal'a anlatıyor. Bizi atlatıyor" düşüncesine yol açıyordu. Hatta, Denizli'ye "Hıncal'la arkadaşlığını kes; seni manşetten indirmeyiz" diyen spor şefleri oldu. Zavallı Denizli, "Beni yakından izleyenler ne yapacağımı anlar. Hıncal'ın farkı beni yakından izlemesi" dedi, ama bana hiç özel haber vermediğini bir türlü anlatamadı. Viyana'daki 2-1'lik Rapid maçından önce kadrolar elimize geldiğinde Başkan Ali Tanrıyar "Bu takımı Hıncal yapmış" dedi. Çünkü o sabah çıkan yazımdaki kadronun aynısıydı. Oysa ben Denizli'nin kötü havada fizik gücü yüksek futbolcu oynattığını bildiğim için K.Savaş'ı yazmıştım.

* Denizli niye her maça farklı 11 çıkarıyor?

Denizli her maçı özel oynar. Rakibi, havayı iyice etüd ederek takım yapar. Ama her maça farklı takım çıkardığı için onu eleştirirler. Galatasaray'la yarı finale çıktığı dönemde Avrupa maçlarında iki stoperle defansı sağlam tutar, Türkiye'de buna gerek görmezdi. Bülent Korkmaz Avrupa'da oynar, ligde yedek kalırdı. Ama o dönemde de "Avrupa maçlarında oynayan adam Türkiye'de niye oynatılmıyor?" diye eleştirilirdi.

Bu yıla gelelim. Denizli'yi fırsat buldukça yakından izliyorum. Zaman zaman sohbet ediyoruz. 3-5-2 oynatmaktan hoşlanmadığını herkese söylüyor. Ama 4'lü savunmayı denemesi için tandem oynayabilecek iki adama, bunları yerleştirmek için de zamana ihtiyacı var. Terim "Tandem oynayayım" derken Sami Yen'de Fener'den 4 yedi. Denizli, evinde Galatasaray'dan 4 yerse görevde kalamayacağını biliyor. Önce Fener'e yerleşmeye çalışıyor. Ligin en çok gol atan takımı ve Galatasaray ile puan puana olduğu halde kıyamet kopuyor. Bir de riskleri göze alsa...

* Mustafa Doğan'ı tandeme mi hazırlıyor?

Uche tandem için ağır. Denizli, Juventus'tan gelen Mirkoviç ile Mustafa'yı tandem oynatabilirse çok radikal değişiklikler yapabilir. Kocaeli maçı bunun ilk işaretiydi. Önünde 1 ay süre var. Sezon başından beri şans veremediği Ali Güneş ve Celil, 4'lü savunmanın iki kanadının adamı. Fener'de en çok eleştirilen iki konu var. Biri Abdullah, öteki "Sağa adam yok." 5'li orta sahanın sağında Lazetiç de olmadı, Ali Güneş de... 4'lü defansın sağına Ali Güneş'i yerleştirebilir. Dünyada savunmaya yönelik adamı ofansif oyuncusundan az olan tek takımdır belki de Fenerbahçe. Denizli, defansa takviye de isteyebilir.

* Ya orta saha ve forvet?

Sağda Lazetiç rahat. Hep ileriye dönük oynuyor. Aldığı bütün topları kötü kullansa da Johnson inanılmaz bir hamal, tank gibi. Kocaeli'den gelen Mirkoviç topu daha iyi kullandığı için onun yerini alabilir. Aslında buraya Moshoeu'yi istiyordu. Ama seyirci ona tavır koyunca, "Ona da, bana da, takıma da yazık olmasın" dedi ve gönderdi. Baliç'in sakatlığı uzun sürecek gibi. İleride Rapajç-Andersson görünüyor. Ama Serhat-Andersson da yapabilir. Bu durumda, Rapajç orta sahaya gelir, Revivo biraz daha bekler. Ortadaki 4. adam da formda olursa Abdullah, ya da Ogün...

* Bu değişiklik gerçekleşirse en çok etkilenecek isim Ogün gibi...

Ogün ve Abdullah, Fener'in çok eleştirilen ve eskiyen oyuncuları. Bu değişiklik, ya bu yıl, ya da seneye olacak. Bunlar, Denizli'nin en son feda edeceği adamlar. Çok inanır ve güvenir onlara... Ne zaman olur bilmem; ama Fener günün birinde sahaya Rüştü Ğ Ali, Mustafa, Mirkoviç, Celil Ğ Lazetiç, Johnson, Rapajç, Abdullah Ğ Andersson, Serhat 11'iyle çıkar. Mustafa ve Johnson'un yerine bu dönemde transfer yapılırsa yapılır. İyileşince Baliç Abdullah'ın yerine oynar. Kulübede de Revivo, Abdullah, Ogün gibi çok kaliteli oyuncular olur. Fener'in büyük takım olması kulübesinin böyle zengileşmesine bağlı.

* Bu tabloda yabancı alınacaksa Johnson'ın yerine olacak gibi görünüyor.

Denizli, almış olmak için adam almaz. Ocak transferinde Türkiye'den kimi alacaksın? Büyükler vermez. Diğerlerinde Fenerbahçe'de oynayacak kaç adam var? Johnson'dan Moshoeu için vazgeçmişti. İyi birini bulursa haydi haydi vazgeçer. Johnson futbol oynamaya değil, rakibi oynatmamaya çalışıyor. Mustafa böyle adamları kerhen oynatır. Türkiye'de bayıldığı adamı da biliyorum: Galatasaraylı Fatih. Kulübüyle de arası açık. Ama Galatasaray onu Fener'e verir mi? Ali Güneş yerleşecek adam; Fatih ise hazır adam. Ayrıca Mustafa'nın yerine de kullanabilir Fatih'i.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır