kapat

27.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Hayır' diyemediği için 2 kez evlendi
Eski oyuncu Selin Dilmen evlenme teklif edenlere "Beni seviyormuş, reddedersem yıkılır" diye düşündüğü için hayır diyememiş ve iki kere evlenmiş

Tiyatrocu Selin Dilmen, "Hayır" başlıklı köşe yazısında müthiş bir itirafta bulundu ve nikah masasına sırf hayır diyemediği için oturduğu gerçeğini okuyucularıyla paylaştı. Peki başından üç evillik geçen Dilmen bu sözleriyle hangi evliliğini kastediyordu?

Daha önce şovmen Cem Özer, spiker Ümit Aktan ve müzisyen Erkut Kerpeten ile evlenen Dilmen SABAH'a yaptığı açıklamada, "Ben de müthiş derecede insanları kırma korkusu var. Bu yüzden bir değil iki kere hayır diyemediğim, ayıp etmeyeyim diye nikah masasına oturdum. Beni seviyormuş, reddedersem yıkılır diye nikah memurunun karşısına oturdum. Tabii yanlış hesap Bağdat'tan döneceği için nikah memurunu, hakim takip etti" dedi.

EVLENDİK BARİ YÜRÜSÜN
Dilmen sözlerini şöyle sürdürdü: "Ümit Aktan'la 8 yıl süren bir evlilik yaptım. Bu evliliği de daha önce söylediğim gibi hayır diyemediğim için kabul ettim. Sonra da evlendik bari yürüsün dedim. Ama olmadı. Ardından Erkut Terpeten'le de aynı hatayı işleyerek evlendim. Ayıp olmasın diye. Ayrıca ben sadece evlenme tekliflerinde değil, iş tekliflerinde de aynı hatayı yaptım. Kariyerim daha parlak olabilirdi."

Hayır diyebilmek muhteşemdir
Psikolog Suna Tanaltay

YIllardIr vurguladığımız gibi kişilik "'evet"ler kadar "hayır"larla da gelişir. Bu yanıtlar özgür iradenin özgürce dışa vurulmasıdır. İnsan yaşamının her basamağında akıllı ve duyarlı seçilecek ayrıntılar hatta büyük kararlar vardır. Hele bir köşeye vardığınızda hangi yöne sapacağınızı bilmek, akıl, kişilik ve yürek işidir. İşte bu yol ayrımında 'hayır' diyebilmek gerçekten muhteşemdir. İnsanların özgür iradeye sahip olmalarının bir kanıtıdır.

Mutlu olmanın anahtarı bu kelime
Psikolog Alanur Özalp

Kişilerin 'hayır' demeyi öğrenmebilmeleri için ya profesyonel bir yardım almaları ya da kendi kendilerine yardımcı olmaları gerekir. Çünkü eninde sonunda mutlu olabilmeleri için hayır demeyi öğrenmemeliler. Bir insanın kendisine yapılan evlenme teklifini hayır diyemediği için kabul etmesi uç bir örnek değil. Bu, paranız olmamasına rağmen borç isteyen arkadaşınıza borç vermeniz gibi bir şeydir."

Bülent GÜNAL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır