kapat

27.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çaylak Hido'nun önlenemez çıkışı
NBA tarihinde bir Türk oyuncu büyük işler yapıyor. Hidayet Türkoğlu, Sacramento Kings formasıyla "Çaylak" başladığı sezondaki inanılmaz çıkışıyla Türkiye'nin gururu oldu.

Hidayet Türkoğlu, 16. sırada draft olup Sacramento Kings takımına transferi gerçekleştiğinde, onun dünyanın en büyük basketbol organizasyonu olan NBA'de oynayacak olması bir kaçımız hariç camiamızda sürpriz olarak değerlendirildi. Babası, Hidayet'in özlemine dayanamayacağı için onun NBA'de oynamaya hazır olmadığını savundu. Aydın Örs ve benim de kendisini desteklememizi istedi. Ancak bizden gerekli desteği alamadı. Çünkü biz, Hidayet'in NBA'de oynayacağına inanıyorduk. Herhalde şimdi oğluyla övünüyordur. Sacramento Kings'in Başkanı Geof Petrie, Hidayet'in transferi için İstanbul'a geldiğinde onunla 2001 Avrupa Şampiyonası için bir toplantı yaptık. Geof, Hidayet'i ortalama 20-22 dakika oynatacaklarını söylediğinde pek inanmamıştık. Çünkü Hidayet'in Çaylak sıfatı ile oynayacağı ilk senesi onun uyum senesi olacaktı. Ve bu nedenle yeterli süreyi bulmasının zor olacağını düşünmüştük.

TARAFTARIN SEVGİLİSİ
Neticede Hidayet, Sacramento Takımı'nda 16 dakika, 7 sayı, 3 ribaunt ortalamasıyla oynamaya başladı. Stojakoviç sakat olduğu için oynadığı maçların çoğunda ilk beşte yer alan Hidayet, bilhassa yaptığı savunma ve isabetli atışları ile Sacramento taraftarlarının sevgilisi oldu. Şu anda Sacramento Kings'in Pasifik Grubu'nda birinci olması ve bugüne kadar oynanan maçlarda NBA'in en iyi takımı ilan edilmesi, kendisinin de bu başarının içinde olmasının onun için nasıl bir duygu olduğunu Hidayet'e sordum. Hidayet'in sözleri ilginç:

"İYİ BİR SAVUNMACIYIM"
"Doğan abi, burada ortam çok değişik. İlk önce epeyce yabancılık çektim. Ama Divac ve Stojakoviç bana yardımcı oldular. Benim gibi yeni oyunculara burada "Çaylak" oyuncu diyorlar. Maçlarda ne kadar iyi oynarsam oynayayım, çaylak sıfatını taşıdığımdan gerektiği pasları alamıyorum. Ancak tüm dikkatimi savunmaya veriyorum. Bu sene Webber'in kontratı biteceğinden, tüm oyunlar onun üzerine kuruluyor. Tabii ki bu da bana pas akışını engelliyor. Christie'nin ve Jason Williams'ın tecrübeli olması ve Webber'dan kalan sürede topları onların kullanması benim skor yapmamı engelleyen diğer bir faktör. Bana Türkiye'de "İyi savuma yapamıyor" diyenlere şöyle sesleniyorum; şu anda takımın en iyi savunmacısı Christie ile benim."

Doğan Hakyemez


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır