kapat

27.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Polis köpeğini kandıramadı
10 kilo 400 gram afyon sakızı çıkarmak isteyen kurye Antonio Rubio, Atatürk Havalimanı'nda, Narkotik Şube'nin köpeği Lady sayesinde yakalandı

Amerikalı uyuşturucu kuryesi Antonio Rubio, Narkotik Şube'nin deneyimli köpeği Lady sayesinde suç üstü yakalandı.

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, Amerikalı'nın kuryenin yurtdışına afyon sakızı götüreceği yönündeki ihbarı değerlendirerek Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde operasyon düzenledi. Özel eğitimli Narkotik köpeği Lady de operasyon için hazır bekletildi.

Amerika'ya götürmek istediği 10 kilo 400 gram afyon sakızını 2 ayrı bavula zulalayan Meksika asıllı Amerikalı Antonio Rubio, havaalanına girdiğinde operasyon başlatıldı. Önce Lady isimli köpek Antonio'nun bavullarına yaklaştırıldı. Uyuşturucunun kokusunu alan köpek havlayarak işaret verince polisler harekete geçenek kuryeyi kıskıvrak yakaladı.

GÜVENLİK GÖREVLİSİYMİŞ
Rubio, ifadesinde afyon sakızını, Amerika'da kendisini bekleyen İranlılar'a vereceğini ve bu iş karşılığı 2 bin dolar alacağını söyledi. Kuryenin Amerika'da bir lisede güvenlik görevlisi olarak çalıştığı da öğrenildi. Kurye Antonio Rubio'ya afyon sakızını veren 3 kişinin arandığı bildirilirken yakalanan uyuşturucunun piyasa değerinin Türkiye'de 60 milyar, Avrupa'da ise 400 milyar lira olduğu belirtildi.

Serdar CANIPEK - Gökhan ARTAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır