kapat

27.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sakık dava açmayacak
Terörist Şemdin Sakık'ın avukatı, yerel mahkemeye dava açmayı düşünmediklerini açıkladı

İdam cezasına çarptırılan terörist Şemdin Sakık'ın, Şartla Salıverilme ve Cezaların Ertelenmesine ilişkin yasadan yararlanmak için yerel mahkemeye dava açmayacağı bildirildi.

PKK terör örgütünün ikinci adamı Sakık'ın Avukatı Vedat Erten, Şartla Salıverilme ve Cezaların Ertelenmesi Yasası'na ilişkin olarak yerel mahkemeye dava açmayacaklarını belirterek, müvekkilinin Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak amacıyla Diyarbakır DGM'deki davalarının sürdüğünü anımsattı. Yürürlüğe giren yasanın "eşitlik ilkesine aykırı" olduğunu öne süren Avukat Erten, şöyle dedi:

"Yasada eşitlik bulunmamaktadır. Bu durum herkes tarafından dile getirilmektedir. Yasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu iddiasıyla çok sayıda tutuklu ve hükümlü yerel mahkemelere dava açacak. Anayasa Mahkemesi'ne bir başvurunun gitmesi yeterlidir. Bu nedenle yerel mahkemeye dava açmayacağız. Başkalarının başvurularını inceleyip öyle hareket edeceğiz. Müvekkilim yasadan faydalanırsa 20 yıl ceza alır. Bunun da 15 yılını yatar. Eğer, Pişmanlık Yasası'ndan da faydalanırsa daha az ceza alır."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır