kapat

22.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Beklemeyin gelemez
Noel Baba'nın bir gecede dünyadaki 308 milyon çocuğa hediye dağıtamayacağı bilimsel olarak kanıtlandı

Dünyanın en saçmasapan hesabı yapıldı. Çocukları büyük bir hayal kırıklığına uğratacak bu hesaba göre, Noel Baba'nın görevini bir gecede yerine getirebilmesi fizik kuralları açısından mümkün değil. Noel Baba, 108 milyon evdeki 308 milyon çocuk için 189 milyon kilo tutan hediyeyi bir gecede bırakamaz.

Finli bilim adamlarının uğraşıp didinerek yaptığı ve çocuklarda hayal kırıklığı yaratmaktan başka bir işe yaramayacak hesaba göre, Kutup dairesinin kuzeyindeki Korvanturi'de oturduğu varsayılan Noel Baba'nın, 31 saatte 140 milyon km yol alması gerekiyor. Noel Baba'nın saniyede de bin 40 km hıza sahip olması lazım. Bu da ses hızının 12 bin 500 katına eşit. Ayrıca saniyenin binde biri kadar zamanını da ren geyiklerinin çektiği kızağından inip bacalardan hediye atmaya ve kızağına geri dönmeye ayırmalı. Bu hıza ulaşması da fizik kuralları açısından zaten mümkün değil.

Bu yıl Noel Baba konusunda çocukların hayallerini yıkan sadece Finli bilim adamları değil. Geçen hafta İngiltere'de bir rahip de, Noel Baba'nın olmadığını söylemişti. İngiliz basını, çocukların psikolojisini bozduğu için rahibi eleştirdi.Rahip de geri adım atıp, Noel Baba konusunda yanıldığını söyledi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır