kapat

21.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Müdürler artık taksiye talim
Kamuda araç kullanımını sınırlayan düzenleme Başbakanlığa gönderildi. Artık genel müdürler işlerine ticari taksiyle gidip gelecek

Maliye Bakanlığı, kamuoyunda yıllardır eleştiri konusu olan makam ve hizmet aracı saltanatına son verecek tarihi bir düzenlemeye imza attı. Kamuda araç kullanımını sınırlandıran, ihtiyaç fazlası araçların satışını öngören düzenleme, Başbakanlığa gönderildi. Başbakanlık genelgesi ile yılbaşından geçerli olarak yapılacak düzenlemeye aykırı davranan personel, usulsüz araç kullanımından kaynaklanan masrafı ödeyeceği gibi ayrıca hakkında hapis istemi ile dava açılabilecek.

KISITLI ÖDENEK
Maliye Bakanı Sümer Oral, 2001'de israfa geçit verilmeyeceğini bildirdi ve "Ödenekler gıdım gıdım kullandırılacak. Bütçe Kanunu'nda yeralsa bile taşıt alım taleplerine, acil olanlar dışında izin verilmeyecek" dedi. Yeni düzenleme ile getirilen temel yenilikler şöyle:

* Müsteşar yardımcıları, genel müdürler, daire başkanları bile makam aracı kullanamayacak.

* Müsteşar yardımcısı, genel müdür ve genel müdür yardımcıları ticari taksi kullanarak işten eve, evden işe gidecek.

* Her kuruluşa sınırlı sayıda hizmet aracı verilecek. Bu araçlar, tüm yönetici personel tarafından ortak kullanılacak.

* İhtiyaç dışına çıkan tüm makam ve hizmet araçları satışa sunulacak. Böylece yaklaşık 34 bin hizmet ve makam aracından en az 15 bini elden çıkarılacak.

* Danışmanlar, basın müşavileri, kamu yöneticilerinin eş ve çocukları devletin aracından yararlanamayacak. Eş ve çocuklar ancak ilgili üst düzey yönetici ile birlikte bu araçlarda bulunabilecekler.

2001 bütçesi Meclis'ten geçti
TBMM'DE 10 günden bu yana devam eden bütçe görüşmeleri dün tamamlandı ve 2001 yılı bütçesi 136 ret oyuna karşılık 315 kabul oyuyla benimsendi. Bütçenin kabulünün ardından bir konuşma yapan Başbakan Bülent Ecevit, devletin iki yakasının bir araya getirilmesi için 2000 yılında atılan adımların 2001 yılında hızlanarak süreceğini söyledi. Ecevit, bütçe gelirlerinin yüzde 24 artarken, harcamların ise yüzde 4.3 artacağını söylediği konuşmasında, programdan bir yılda başarı beklemenin insafsızlık olacağını söyledi.

Maliye Bakanı Sümer Oral ise memur maaşlarına enflasyon farkından kaynaklanan ek zammın Bütçe Kanunu ile verilen bir taahhüt olduğunu ve bu konunun ilk Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınacağını bildirdi. Oral, "IMF ile ilişkilerde bunun görüşülmesi ve pazarlık yapılması söz konusu değildir" dedi.

Okan MÜDERRİSOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır