kapat

19.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Apo ve Karataş Atina'da buluşacaktı
DHKP-C ve PKK liderlerinin Yunan makamlarıyla görüşmelerinde tercümanlık yapan 18 yaşındaki Özlem Kaynar Edirne'de tesadüfen yakalandı

Yunanistan'daki DHKP-C ve PKK örgütlerinin Yunan çevreleriyle yapılan tüm görüşmelerinde Yunanca'dan Türkçeye çeviri yapan Özlem Kaynar ile PKK sempatizanı İbrahim Yurtseven Edirne'nin İpsala Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapmak isterken yakalandı. Atina Büyükelçiliği'nden almış oldukları pasaportlarla giriş yapmak isterken şüphe uyandıran Kaynar ve Yurtseven üzerinde arama yapan güvenlik güçleri, genç kızın üzerinde PKK'nın Yunanistan'daki faaliyetlerine ait 22 fotoğraf buldu.

Genç kız verdiği ifadede TKEP üyesi olan babasının 1982'den beri, kendisinin de 1993'ten beri Yunanistan'da yaşadığını ve DHKP-C ile bağlantı kurduğunu söyledi. Yunancayi iyi bilen Kaynar, Yunanistan'da örgüt adına toplanan paraları kişisel ihtiyaçlarına harcadığı ve uyuşturucu kullandığı için örgütten atıldığını sözlerine ekledi.

CEZAEVİNE KONDULAR
Özlem Kaynar'ın poliste verdiği şu ifade de çarpıcı: "Abdullah Öcalan yakalandıktan sonra DHKP-C lideri Dursun Karataş Yunanistan'a geldiğinde kısa bir süre önce örgütten dışlanmıştım. Yoksa Karataş'ın, Apo ve Yunan çevreleriyle görüşmeleri sırasında ben tercümanlık yapacaktım."

Özlem Kaynar yasadışı örgüte yardım ve yataklık etmekten, birlikte yakalandığı İbrahim Yurtseven ise hakkında daha önceden Türkiye'deki bir suçtan dolayı kesinleşmiş cezası olması nedeniyle tutuklanarak cezaevine kondu.

Murat SAVAŞ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır