kapat

19.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
KISA KISA KISA

Arjantin'e 35 milyar dolarlık mali yardım
IMF'nin Türkiye ile birlikte ekonomik istikrar programı yürüttüğü bir başka ülke olan Arjantin'e yapılacak yardım rakamı belli oldu. Arjantin Ekonomi Bakanı Jose Luis Machinea, IMF liderliğinde Arjantin'e yapılması planlanan mali yardım paketinin toplam 35 milyar dolardan fazla olacağını söyledi. Piyasalar tarafından şimdiye kadar 20-30 milyar dolar arasında tahmin edilen kurtarma paketinin ayrıntılarının, hükümet tarafından açıklanması bekleniyor.

Ancak Arjantin'in, yaklaşık 21.5 milyar dolarlık 2001 iç borç yükümlülüklerini karşılamak için kesin ihtiyacı olan yardım paketini, IMF'nin ancak Ocak başında onaylayacağı tahmin ediliyor. Yerel bir radyoya açıklama yapan Machinea, "Rakam yaklaşık bir ay önce konuşmaya başladığımızdan önemli ölçüde fazla. Bu paranın 35 milyar doların üzerine çıkmasını bekliyoruz" dedi. Hafta sonunda yerel bir gazetenin toplam 37 milyar dolardan fazla olacağını bildirdiği pakette Dünya Bankası ve Inter-American Development Bank'ın katkıları ile İspanya hükümetinin 1 milyar dolarlık kredi limiti de bulunuyor.

İnternette 1 milyar dolarlık sayısal loto
İnternette tam 1 milyar dolarlık loto çılgınlığı yaşanıyor. Grab.com firması, bugüne kadar verilen en büyük ikramiye için iddialı bir kampanya yürütüyor. Sayısal Loto'ya benzeyen oyun, internet üzerinden oynanıyor. Büyük ikramiyeyi kazanmak için 0 ile 77 arasında 7 rakamı tutturmak gerekiyor. Yapılan hesaplamalar ise 7 rakamı doğru bilmenin olasılığının 2.5 milyarda 1 olduğunu ortaya koyuyor.

Kampanyalar oto satışlarını kıpırdattı
Altın yılını yaşayan otomotiv sektöründeki satışlar, bu ay başında, likidite krizi ve bununla birlikte kredi faizlerinin yükselmesi nedeniyle bıçak gibi kesildi. Bunu gören otomotiv şirketleri yılbaşı öncesi satışları artırmak için çeşitli kampanyalara başladı. Sektör yetkilileri yapılan kampanyalarla satışları ateşlemeyi hedeflediklerini kaydederek, "Şu ana kadar satışlarda ufak da olsa bir kıpırdanma var. Alımlar genelde nakit olarak gerçekleşiyor" diye belirttiler. Satışların bu hızla gitmesi halinde 460-470 binlerde kalacağını belirten sektör yetkilileri, yılın son iş haftasında satışlardan hala ümitli olduklarını kaydetti.

İş Bankası'na 275 milyon dolar kredi
İş Bankası 275 milyon dolarlık bir yıl vadeli sendikasyon kredisi aldı. Bankadan yapılan açıklamaya göre, kredinin faizi libor artı 45 baz puan. İhracatın finansmanında kullanılacak kredi toplam 22 uluslararası bankadan temin edildi. Açıklamada kredi miktarının uluslararası bankaların talebi üzerine 250 milyon dolarladan 275 milyon dolara çıkarıldığı belirtildi. İş Bankası son olarak ağustos ayında 500 milyon dolar tutarında kredi sağlamıştı.

George Bush Greenspan'la devam edecek
BUSH Washington'da ilk temasını Merkez Bankası Başkanı Greenspan ile yaptı. Bush, yaptığı açıklamada, "Greenspan'in yeteneklerine güveninin tam olduğunu" söyledi. Greenspan ile Bush ilişkisiinin nasıl gelişeceği merak konusu. İkisi arasında bütçe fazlasının kullanımı konusunda görüş farkı var. Bush, paranın vergi indirimlerine yönelmesini isterken, Greenspan kamu borçlarının azaltılması gerektiğini savunuyor.

Suaydın'ın İnternet açIklaması
İMKB'nin büyük yerli yatırımcılarından İlhami Suaydın son dönemde bazı portallarda kendi adının kullanılarak yorumlarda bulunulduğunu bu maillerin kendisi ile alakası olmadığını belirtti. Suaydın yaptığı yazılı açıklamada şu noktaların altını çizdi:
'Son günlerde para piyasalarında özellikle de İMKB'de asılsız haberlerle spekülasyon yapmak isteyen kişi ya da kişiler bazı gazete, dergi ve internet sitelerine adımı kullanarak e-mail göndermektedirler. İlhami Suaydın imzasıyla gönderilen e-mail'lerle ilgim olmadığı gibi, internette adına açılmış bir site ve e-mail adresi de yoktur. Adım kullanılarak gönderilen e-mail mesajları ile ilgili olarak yasal işlemleri başlatmış bulunmaktayım.'

Son günlerde bazi internet sitelerinin chat odalarında İlhami Suaydın adı kullanılarak bazı kişiler hakkında yorumlarda bulunup, hisse senedi önerileri yapılıyordu. Bu sitelerde Suaydın'ın adıyla borsa hakkında yorumlara yer veriliyordu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır