kapat

19.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Borsada hacimsiz ve beklentisiz düşüş: % -2.66
Özelleştirmeye yönelik endişeler ve Af Tasarısı'nın Cuma günü Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilmesi piyasalarda tedirginlik yarattı. Uzun bayram tatili öncesi repo faizlerinin yüksek seyredeceği beklentisinin de etkisiyle borsa, günü yüzde 2.65'lik değer kaybıyla 9.172 seviyesinden tamamladı.

Satış ağırlıklı güne rağmen işlem hacminin çok sıkıştığı gözlendi. Hacim, Cuma gününe göre yüzde 61 gerileyerek 166.6 trilyon lira oldu.

Gün boyunca, 10 günlük uzun bayram tatili öncesi nakde dönmek isteyen yatırımcıların satışları dikkat çekerken, borsacılar, satışların bugün de devam edebileceğini belirtiyor. Repo faizlerinin tatil öncesi yükseleceğine yönelik beklentiler, borsada sıkışıklığın süreceğini gösteriyor. Gün içinde 9.422 puan ile 9004 aralığında 418 puanlık bir marjda hareket eden endeks, kapanışa yakın gelen alımlarla bir miktar toparlandı.

'FAİZ BELİRLEYİCİ '
Endeksin daralan üçgen formasyonunda olduğunu belirten Pamuk Yatırım'dan Gülizar Özdemir Türk, borsanın yönü için bugünkü gelişmelerin önemli olacağını söyledi. Endeksin 9000'i aşağı yönde kırması halinde düşüşün devam edeceğini vurgulayan Türk, "Faizlerin seyri borsanın yönü için belirleyici olacak" dedi. IMF kredisinin ilk diliminin 22 Aralık'ta gelmesiyle faizlerde çok ciddi bir çıkış beklenmemesi gerektiğini ifade eden Türk, "Yatırımcılar, buna rağmen nakitte beklemeyi tercih edebilir. Bu nedenle borsada ciddi bir yükseliş beklemiyorum" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır