kapat

19.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Maliye, tatilde de vergi toplayacak
Maliye Bakanlığı vergi dairelerini, Ramazan Bayramı nedeniyle idari tatil ilan edilen 25 ve 26 Aralık tarihlerinde de açık tutacak

Maliye Bakanlığı, vergi dairelerinin Ramazan bayramı nedeniyle verilen idari izin günleri 25 ve 26 Aralık'ta açık olacağını, büyükşehirlerde taşıt alım vergisini tahsile yetkili vergi dairelerinin ise 23 ve 30 Aralık tarihlerinde de vatandaşa hizmet vereceğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Başbakanlığın hizmetin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin asgari seviyede elemanla da olsa yürütülmesi koşuluyla, 25 ve 26 Aralık'ta kamu personeline 1.5 gün idari izin verildiğine dikkat çekildi.

Buna göre, vergi dairelerinin bu çerçevede 25 Aralık ve 26 Aralık günü normal mesai saati bitimine kadar açık olacağı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Motorlu taşıtların alım-satım işlemlerinde artışlar olduğundan, vergi dairelerinde meydana gelmesi muhtemel sıkışıklığın önlenmesi ve mükelleflere kolaylık sağlanması amaçlandığından;

* Büyükşehir belediyesi olan illerde taşıt alım vergisini tahsile yetkili vergi daireleri 23 ve 30 Aralık günleri saat 16.00'ya kadar açık bulundurulacaktır.

* Diğer illerde ise taşıt alım vergisini tahsile yetkili vergi dairelerinin 23 ve 30 Aralık günleri saat 16.00'ya kadar açık olacak.

İNTERNETTEN ÖDE
Maliye Bakanlığı, vergi dairesi eziyetine son veriyor. Mükellefler, beyannamelerini internet kanalıyla Maliye'ye gönderecek, vergilerini de yine internet bankacılığı ile oturduğu yerden ödeyecek. Mükelleflerin evinden, işyerinden beyannamesini verme dönemi önümüzdeki yıl başlayacak. Bir gecikme olmazsa önce kurumlar vergisi mükellefleri nisandaki genel beyan döneminde beyannamelerini internetten verebilecek. Bankalara yapılan ödemeler, Maliye'nin bilgi işlem merkezine anında gelecek.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır