|
|
Atamayana attılar
Jardel'siz Galatasaray, gol rekoru kırabileceği maçta daha 9. dakikada öne geçti. Hasan ve Arif'in boş kaleye atamadıkları golü Trabzonlu Jarko uzatmalarda buldu
Kadrolar G.Saray'ı en yakından izleyenler için bile sürprizdi. Jardel'in yokluğunda ne Arif, ne Serkan, ne de Marcio 11'de yoktu. Forvetleri kulübede bırakan bu dizilişle G.Saray'ın nasıl gol bulabileceğini merak edenler için, ders niteliğinde 15 dakika izledik. Futbolun sadece ofans yönünü oynayan Hagi'yi saymazsanız, Hasan tek başına Trabzon defansının arasında mücadele etti, top taşıma ve saklama görevini iyi yaparken, bitirici vuruşlarda inanılmaz beceriksizdi.
Emre ve Okan ortadan hücumu o kadar iyi destekledi ki, G.Saray'ın klasik forvetsiz oyunu göze batmadı. Günün sürpriz ismi Capone idi. Brezilyalı, 9. dakikada Emre ile başlayan atakta yolladığı füzeyle Avni Aker'i susturan isimdi. Arkadaşları Capone'u çok iyi kaçtığı iki-üç pozisyonda da görebilse, Brezilyalı'nın gol sayısını çoğaltması işten değildi.
Hasan yemin etmişti
Hasan 3 ve 16. dakikalarda kale sahasında kaçırdığı inanılmaz pozisyonlarla işi erken bitirme şansını teperken, G.Saray bu 16 dakikada tamamı isabetli 5 şutla rakibini ezdi.
29. dakikada Trabzon kalesinde Emre'nin, G.Saray kalesinde de Tamer'in direklerde patlayan şutları dışında, sahada sadece Lange'nin bordo-mavili tribünleri çıldırtan cılız kafa vuruşları vardı. Ama Norveçli'nin işinin güç olduğunu kabul etmek lazım. Kadrolar okunurken Bulak'ı yuhalayan, 13. dakikada Löbe'yi sahaya isteyen Trabzon seyircisi, hem kendi futbolcularını strese soktu, hem de Emre aleyhindeki tezahüratlarıyla genç yıldızı ateşleyerek G.Saray'ın ekmeğine yağ sürdü.
2. yarıda oyunu rölantiye alan G.Saray daha net pozisyonlara girdi. 53'te Emre soldan nefis getirdi ama gol atmamaya yemin etmiş olan Hasan kale sahasında kontrol ettiği topu, Metin'e nişanladı! Aynı Hasan 68'de Hagi'nin ortasına kafayı dokunamadı. G.Saray'ın kaçırdığı bunca fırsata 72'de Zafer bomboş pozisyonda kafayı dokunamayarak nazire yaptı. 76'da Emre, 77'de Arif'in değerlendiremediği pozisyonlarla "Acaba atamayana atarlar gerçekleşecek mi?" diye düşünürken, son dakikalara girildi.
Futbolun acı kuralı bir kere daha işledi. Yardımcı hakemin işaret ettiği 3 dakikalık uzatma bölümü de tamamlandıktan sonra, Trabzon uzatmaların uzatmasında golü buldu.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|