DYP İstanbul Milletvekili ve eski Olağanüstü Hal Valisi Hayri Kozakçıoğlu, İstanbul Boğazı'nda 1.5 trilyon liraya yalı aldığı yolundaki haberlerin doğru olmadığını bu yalının kızlarına ait olduğunu söyledi. Kozakçıoğlu, yalının kendisiyle hiçbir alakası olmadığını belirterek, "Yalı, evli ve soyadı farklı, kendi işi olan kızlarım tarafından alınmıştır" dedi.
Hayri Kozakçıoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, demir tüccarı Ayhan Tekeli'den 2 trilyon liralık yalıyı pazarlıkla 1.5 trilyon liraya aldığı haberlerinin doğru olmadığını söyledi.
Kozakçıoğlu, "Bana ait böyle bir mülk yoktur. Öyle bir yer almayı da bugüne kadar hiç düşünmedim. Haber hiç araştırılmadan yazılmış. Bu bina kime aittir, kim satmıştır, kim almıştır iyi araştırılmamış. En azından haberi yazmadan bana sormaları gerekirdi" dedi.
Kozakçıoğlu, "Binayı kimin aldığı, kimin sattığı tapu kayıtlarında bellidir. Evli, soyadı farklı, kendi işi olan kızlarım tarafından alınmıştır. Benimle hiçbir alakası yoktur" dedi.