kapat

18.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Japon bankaları kriz çıkartacak
Batıklarını temizlemeyen mali kuruluşların Japonya'yı yeni krize sokacağından endişe ediliyor

Japonya'dakİ banka, sigorta ve diğer mali kuruluşların, ağır batık kredi yükü nedeniyle 2001'de bir mali kriz daha yaşayacağı tahmin ediliyor. Fuji Bank'ın eski baş ekonomisti Takanori Mizuno, yaşanacak krizin bankacılık sektörünü sarsmakla kalmayıp tüm menkul kıymetlerin fiyatlarında düşüşlere ve hayat sigortacılığının çökmesine yolaçacağına dikkat çekti.

Mizuno, Japonya'nın 1990'lardan bu yana dört yılda bir önemli mali sıkıntıdan geçtiğini hatırlatarak, "Japon mali sisteminde alt-üst oluş nihai aşamasına girmek üzere, Bankaların batık kredi sorunu çözülmediği sürece Japon ekonomisi yeniden canlanamayacak" diye konuştu.

Japon bankalarının batık kredileri silmeye çabalarken başarısız kaldıklarını belirten Mizuno, batık kredi yükü toplamının geçen 5 yılda 40 trilyon yen civarında kaldığını hatırlattı. Mizuno, mali sistemin dağılmasını önlemek amacıyla, Japon hükümetinin, bankacılık sektörüne yeniden kamu kaynaklarından aktarmalar yapabileceğini tahmin etti. Mizuno, bankalara, sadece batık kredi rezervi ayırmak yerine, batık kredileri bilançolarından çıkarmak için azami çaba göstermelerini hararetle tavsiye etti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır