kapat

14.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
TÜSİAD'dan kriz raporu
TÜSİAD, Başbakan'a sunulacak raporda, bankaların görev zararlarının ödenmesini ve faiz farkının azaltılmasını talep etti

TÜSİAD, hükümete sunmak üzere hazırladığı 'sektörel durum analizi, sorunlar ve çözüm önerileri' ile ilgili bir rapor hazırladı. Yarın Ankara'da yapılacak olan TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısına katılması beklenen Başbakan Ecevit'e verilecek raporun bankacılıkla ilgili bölümünde, kamu bankalarının görev zararlarının ödenmesi ve faiz farkının azaltılması talep ediliyor. Raporda ayrıca yurtdışından kulandırılan krediler ile yurtiçinden kullandırılan krediler arasındaki verginin yarattığı haksız rekabetin giderilmesi gerektiği belirtildi.

YARA DERİNLEŞTİ
18 sektörün ele alınıp incelendiği raporda son 3 yıldır yaşanan krizlerin reel sektörün yaralarını daha da derinleştirdiği vurgulandı. Asya krizinin kağıt, petrokimya ve makina, Rusya krizinin deri ve ayakkabı, inşaat ve alüminyum, sabun ve deterjan ile finans sektörünü önemli oranda tahrip ettiğine işaret edilen raporda, finansman, bürokrasi, kayıtsız istihdam gibi sorunların çözülmesi gerektiğine dikkat çekildi. Bu arada 35 sektör kuruluşu, "Sektörel Dernekler Platformu"nu oluşturdu. Güngör Keşçi, Platform Başkanı seçildi.

Yeni başkanlar tamam
TÜSİAD'da gelecek dönem görev yapacak yönetim kurulu kesinleşti. TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu, yaptığı açıklamada, halen başkan yardımcılığı yapan Tuncay Özilhan'ın başkanlığı, eski başkanlardan Muharrem Kayhan'ın ise YİK başkanlığını üstlenmeyi kabul ettiğini kaydetti. Yücaoğlu, son 14 yıldan bu yana biri hariç bütün başkanların iki yıl görev yaptıklarını, kendisinin de her şeyi ölçüsünde bırakmak istediğini söyledi. Yücaoğlu, 'İşlerime de dönmeye ihtiyacım var" dedi.

'Büyüme duracak'
KRİZ raporunun kamuoyuna duyurulması nedeniyle yapılan toplantıda konuşan TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu, son krizle birlikte imalat sanayinde maliyetlerin fırladığını belirterek, "Son şokla birlikte ciddi bir şekilde büyümenin durduğunu göreceğiz. 2001'in ilk çeyreğinde hiç büyüme olmayacağı gibi negatif büyüme dahi olabilir. Evet, biz program gereği ekonomiyi belki biraz yavaşlatmak istiyorduk, ama herhalde böyle değil. Reel sektörle hükümet arasında ciddi bir diyaloğa ihtiyaç var" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır