|
|
3. uydumuz fırlatılıyor
Yarın saat 00.04 ile 02.13 arasında uzaya gönderilecek olan Türksat 2-A 650 milyon kişiye hizmet verecek
Türkiye uydular üzerinden iletişimde, yarın uzaya fırlatılacak olan yeni uydusu "Türksat 2-A" ile dev bir adım daha atıyor. Türkiye'nin üçüncü haberleşme uydusu olan Türksat 2-A'nın, günün ilk saatlerinde uzaya fırlatılacağı bildirildi. Türksat 2-A adlı uydunun Orta Avrupa, Orta Asya ve Orta Doğu üçgeninde etkili olacağı belirtildi.
BİR HAFTA GECİKTİ
Konuyla ilgili olarak M3 Halkla İlişkiler'den yapılan yazılı açıklamada, uydunun geçen hafta fırlatılmasının planlandığı belirtilerek şöyle denildi:
"Geçtiğimiz hafta uzaya gönderilmesi planlanan, ancak son kontrollerinin gerçekleştirilmesi için fırlatma işlemi ertelenen Türksat 2-A'nın, Salı günü (yarın) Türkiye saati ile 00.04-02.13 arasında, Fransız Guyanası'ndaki Kourou Uzay Üssü'nden fırlatılacak. Türksat 2-A, Ariane 4 roketi ile uzaya gönderilecek."
ETKİ ALANI GENİŞ
Açıklamada, yayınları 620 milyon kişiye ulaşacak olan Türksat 2-A uydusunun Türkiye, Orta ve Doğu Avrupa, Orta ve Batı Asya, İsrail, Ürdün ve Lübnan'da, yüksek güçte bant erişimi sağlayacağı vurgulandı.
Bugüne kadar 176 uydu fırlatan Arianspace'nin, daha önce de Türk Telekom'un Türksat uydularını Ağustos 1994 ve Temmuz 1996'da uzaya yerleştirdiği hatırlatılan açıklamada, Arianspace'nin Türksat 2-A ile 137. uçuşunu gerçekleştireceği kaydedildi.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|